Herdenking Einde Tweede Wereldoorlog op Menteng Pulo

Datum: 15 augustus 2018 17:00 tot 15 augustus 2018 17:30
Adres: Nederlands Ereveld Menteng Pulo Jakarta

Op 15 augustus herdenken wij het einde van de Tweede Wereldoorlog in Zuidoost-Azië. Ook in Indonesië staan wij stil bij de slachtoffers van deze oorlog die op 15 augustus 1945 door de capitulatie van Japan ten einde kwam. De herdenkingsplechtigheid in Indonesië vindt plaats op woensdag 15 augustus 2018 om 17.00 uur op het ereveld Menteng Pulo in Jakarta.

De herdenking is vrij toegankelijk en kinderen zijn vanzelfsprekend van harte welkom. Belangstellenden worden vriendelijk verzocht een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn.

De bijeenkomst start in de Simultaankerk waar kort zal worden gesproken. Daarna wordt bij namens het Koninkrijk der Nederlanden een krans gelegd door de Chargé d’Affairs in Indonesië, de heer Ferdinand Lahnstein ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het oorlogsgeweld.

Vervolgens worden namens het Ministerie van Defensie en de Oorlogsgravenstichting kransen gelegd.