Herdenking Slag in de Javazee op Kembang Kuning

Datum: 27 februari 2018 09:00 tot 27 februari 2018 11:00
Adres: Nederlands Ereveld Kembang Kuning
Plaats: Surabaya

Op 27 februari 2018 wonen tientallen nabestaanden op het Nederlands Ereveld Kembang Kuning in Surabaya een herdenkingsceremonie bij ter nagedachtenis aan de slachtoffers die vielen bij Slag in de Javazee. Onder hen de bemanning van de Hr.Ms. Java, Hr.Ms. de Ruyter en Hr.Ms. Kortenaer.

De nabestaanden wonen de herdenking bij en leggen een krans bij het Karel Doormanmonument op het ereveld. Onder de nabestaanden zijn familieleden van de slachtoffers van de slag in de Javazee en overige oorlogsslachtoffers die begraven liggen op Kembang Kuning. Zij bezoeken Indonesië met een door de Oorlogsgravenstichting georganiseerde pelgrimsreis.