Dodenherdenking Eerbewijs Nationaal Ereveld Loenen

Datum: 4 mei 2019 13:30 tot 4 mei 2019 16:30
Adres: Nationaal Ereveld Loenen
Plaats: 7371EX Loenen

Op zaterdag 4 mei 2019 is de jaarlijkse dodenherdenking op Nationaal Ereveld Loenen.

Het programma voor de dodenherdenking is bekend. Op 4 mei is Nationaal Ereveld Loenen de hele dag geopend. Om 13.30 uur start de officiële herdenking met een ceremonie bij de kapel gevolgd door het Luisterbos. De herdenking eindigt om 16.30 uur. Bezoekers van de ceremonie vragen wij uiterlijk om 13.15 uur aanwezig te zijn.

13.30 uur Herdenkingsceremonie bij de kapel met bijdragen van:

Erik Ader, nabestaande
Ank Bijleveld, minister van Defensie
Renee van Bavel, zangeres en pianiste
Leerlingen van de Koninklijke Scholengemeenschap Apeldoorn
Ingrid Rots, geestelijk verzorger politie Oost-Nederland
Theo Vleugels, algemeen directeur Oorlogsgravenstichting

Taptoe, één minuut stilte, het Wilhelmus
Kranslegging

14.30 uur Luisterbos:

met o.a. Het Indisch Onze Vader, Het lied der achttien dooden van Jan Campert en verschillende voordrachten door jongeren
onder leiding van Theater Na de Dam.

Uw gastvrouw tijdens de herdenkingsceremonie is Janine Abbring (o.a. presentatrice van Zomergasten). Het programma wordt muzikaal ondersteund door de Politiekapel van het district Noord- en Oost-Gelderland o.l.v. de heer J.W. Schoonhoven.

Download hier de uitnodiging met praktische informatie