Eerbewijs – Nationaal Ereveld Loenen

Datum: 4 mei 2021 13:30 tot 4 mei 2021 14:30
Adres: Groenendaalseweg 64
Plaats: 7371EZ Loenen

Op 4 mei staan wij stil bij de gevolgen van oorlog, de echo die doorklinkt op het leven van de slachtoffers, hun nabestaanden en de generaties daarna. Ook in 2021 mogen wij als gevolg van de coronamaatregelen 4 mei niet samen in Loenen herdenken. Net als vorig jaar nodigen we u uit de herdenking te volgen via televisie of online.

13.30 uur Aanvang uitzending

Bijdragen van burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, Wolfgang Kotek, Leerlingen van de Koninklijke Scholengemeenschap Apeldoorn, Daniel Cordus en het jongerenprogramma van Theater na de Dam.
Muziek van Meral Polat en Izaline Calister.
Kranslegging, taptoe, minuut stilte en het Wilhelmus.

Uw presentatrice tijdens de herdenkingsceremonie is Renee van Bavel. Het programma wordt muzikaal ondersteund door Jeugdorkest het Britten.

U kunt de herdenking op televisie of via het internet bekijken op 4 mei van 13.30 tot 14.30 uur via Omroep Gelderland (kijk op omroepgelderland.nl/kanaalwijzer voor de juiste zender), de websites oorlogsgravenstichting.nl, omroepgelderland.nl en de facebookpagina van de Oorlogsgravenstichting.

Opnames
Nationaal Ereveld Loenen is 4 mei gesloten ivm de opnames. Als u bloemen wilt leggen, kan dit op 3 mei.

Erratum
In de uitnodiging die per post is verstuurd staat per abuis maandag 4 mei. Dit moet uiteraard zijn dinsdag 4 mei. Onze excuses hiervoor.