Dodenherdenking Nederlandse Erevelden Indonesië

Datum: 4 mei 2021 09:00 tot 4 mei 2021 17:00

Op 4 mei vindt ook Nederlands Ereveld Menteng Pulo in Jakarta de jaarlijkse dodenherdenking plaats. Ook hier is in verband met de corona-maatregelen sprake van een sobere herdenking. De tradiotionele grote samenkomst in de Simultaankerk met diverse toespraken, gedichten van kinderen en toepasselijke muziek, kan helaas niet door gaan.

Tijdens de herdenking worden zes kransen gelegd. De eerste door de Nederlandse Ambassade, een krans namens het Ministerie van Defensie, Veteranen Platform, de Nederlandse Zaken Gemeenschap, De Nederlandse Club in Jakarta en tenslotte een krans door de Oorlogsgravenstichting. Na de 2 minuten stilte zal het Wilhelmus klinken, waarda de herdenking ten einde is.

Van de herdenking wordt een video-opname gemaakt die later wordt geplaatst op de facebookpagina van ereveld Menteng Pulo. De herdenking begint om 09.00 lokale tijd.

Op het ereveld Kembang Kuning in Surabaya worden kransen gelegd door de Nederlandse consul en de Oorlogsgravenstichting. Op de andere erevelden wordt een krans gelegd namens de Oorlogsgravenstichting.