Nederlands ereveld Orry-la-Ville te Orry-la-Ville

Het ereveld telt 114 graven van Nederlanders die omkwamen in Frankrijk. Verder bevinden zich in het ereportaal nog eens vier gedenkplaten met de namen van 108 Nederlandse slachtoffers. Twee van deze platen geven de namen van militairen die omkwamen bij het bombardement van het SS Pavon bij Duinkerken (1940). Eén gedenkplaat werd geschonken door de voormalige verzetsbeweging 'Union Patriotique Néerlandaise' en bevat de namen van Nederlandse verzetsstrijders in Frankrijk en van Nederlandse verzetsstrijders die omkwamen tijdens hun doortocht door Frankrijk. Bij dit ereveld is een tweetalig (Nederlands/Frans) bord geplaatst met achtergrondinformatie over het ereveld en de daar begraven oorlogsslachtoffers.

Adres Route Nationale nr. 17
Plaats Orry-la-Ville