Hauptfriedhof te Quedlinburg

Een deel van de in het buitenkommando Langenstein-Zwieberge van het concentratiekamp Buchenwald omgekomen gevangenen werd in het crematorium van Quedlinburg verast. Dit gebeurde tot 10 maart 1945. In totaal zouden van 936 doden met verschillende nationaliteiten de asresten zijn bijgezet op het Hauptfriedhof (destijds Zentralfriedhof) te Quedlinburg. Op de locatie waar de urnen liggen is een gedenkteken geplaatst: het OdF- Denkmal. Na de oorlog heeft de Oorlogsgravenstichting van de DDR-autoriteiten de namen van 46 Nederlanders gekregen die hier begraven liggen.

Adres Badebornerweg 15
Plaats Quedlinburg