Perth War Cemetery Dutch Annexe te Perth

Op 3 maart 1942 voerden negen Japanse gevechtsvliegtuigen een luchtaanval uit op 16 vliegboten in de baai van Broome, aan de westkust van Australië. Aan boord van de vliegboten bevonden zich nog vanuit Java geëvacueerde vluchtelingen, voornamelijk Nederlandse burgers en militairen. De vliegboten werden in brand geschoten en slechts enkelen wisten zich te redden. 64 Nederlanders kwamen hierbij om het leven. Slechts 25 van hen konden worden begraven in de erehof van de begraafplaats Karrakatta, Perth, West-Australië. Perth War Cemetery ligt in Perth, West-Australië. Het erehof met Nederlandse oorlogsslachtoffers heeft er een aparte ingang aan Smythe Road.

Adres Smythe Road
Plaats Perth