Ned. Isr. Begraafplaats te Amersfoort

Op de Joodse begraafplaats in Amersfoort liggen o.a. de lichamen begraven van 55 onbekenden die overleden zijn in kamp Amersfoort. Na de oorlog zijn door de Dienst Identificatie en Berging van het ministerie van Oorlog in het sparrenbos achter kamp Amersfoort de lichamen van 55 mannen gevonden. Deze mannen konden destijds helaas niet geïdentificeerd worden. Joodse getuigen die aanwezig waren bij de begrafenis tijdens de oorlog gaven aan dat hier uitsluitend joodse gevangenen van kamp Amersfoort begraven lagen. Daarom zijn alle stoffelijke resten overgebracht naar de Joodse begraafplaats in Amersfoort en daar apart herbegraven.

Later is op de begraafplaats een gedenksteen geplaatst die herinnert aan de 55 slachtoffers. Op deze steen staan geen namen vermeld.

Adres Soesterweg 126
Postcode 3812 BD