United Nations Memorial Cemetery te Busan

Vlak bij Busan aan de zuidkust van Zuid-Korea ligt het ereveld Tanggok. Het is een ereveld van de Verenigde Naties en het wordt dan ook door deze organisatie onderhouden. Na de Tweede Wereldoorlog ontstond de strijd in Korea om tweedeling van het land te voorkomen. Het zuiden werd daarbij geholpen door de Verenigde Staten en het noorden door China. Toen het zuiden onder de voet gelopen dreigde te worden, besloten de Verenigde Naties tot het sturen van een internationale troepenmacht. Elf lidstaten namen hieraan deel, waaronder Nederland. Om de slachtoffers een waardige rustplaats te kunnen geven werd het ereveld Tanggok aangelegd. In totaal rusten hier 2.299 slachtoffers waarvan 117 Nederlanders.

Adres Daeyon-4dong, Nam-gu
Plaats Busan