Sai Wan War Cemetery te Hong Kong

Het ereveld van de Britse zusterorganisatie de 'Commonwealth War Graves Commission' in Hong Kong bood oorspronkelijk een prachtig uitzicht op de Sai Wan baai. Vandaar dat het ereveld Sai Wan Bay War Cemetery werd genoemd. Sinds de torenflats het uitzicht belemmerden heet het ereveld Sai Wan. Op het terrasvormig aangelegde ereveld liggen 2.445 oorlogsslachtoffers begraven, waaronder 72 Nederlanders. Het zijn militairen van de Koninklijke Marine, het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL) en leden van de Nederlandse koopvaardij. Zij stierven in elders gelegen Japanse interneringskampen, onder andere in Hainan en op Formosa (Taiwan).

Adres Cape Collinson Road, Chai Wan
Plaats Hong Kong