Op 4 mei vertelde vice-premier en minister Hugo de Jonge het verhaal van verzetsheld Han Gelder. Op de foto legt hij een bloem bij het graf van Han.

Lied der Overleving

Madelyn van Ryckevorsel vertelt in Eerbewijs 2020 het verhaal 'Het lied der Overleving. In de video hoor je  de ‘Largo' uit Dvorak's 'Nieuw Wereld Symfonie', muziek van het stemmenorkest uit een vrouwenkamp op Sumatra, gezongen door vrouwenkoor Malle Babbe en ingeleid door Madelyn van Rijckevorsel, dochter van Helen Colijn.

4000 Bloemen

Tijdens Eerbewijs 2020 hebben 15 kinderen en jongeren gezorgd dat op ieder graf op Nationaal Ereveld Loenen een bloem werd gelegd.