America, monument voor gevallen bemanningsleden

Geschiedenis

Het monument is opgericht ter nagedachtenis aan 21 bemanningsleden van een vliegtuig dat gedurende de Tweede Wereldoorlog is neergestort in Mariapeel. Alle inzittenden kwamen hierbij om het leven.Oprichting Het monument is tot stand gekomen op initiatief van Werkgroep Vliegtuigmonument Mariaveen.Onthulling Het monument is op 30 oktober 2021 onthuld door burgemeester Ryan Palmen van de gemeente Horst aan de Maas.

Info

Vorm en materiaal Het monument voor gevallen bemanningsleden in Mariapeel (gemeente Horst aan de Maas) bestaat uit een cirkel van staal met daarin het silhouet van een vliegtuig. De cirkel rust op een stalen plaat waarop plaquettes van cortenstaal zijn aangebracht.

Overige info

Locatie Het monument bevindt zich in de Mariapeel nabij America (gemeente Horst aan de Maas).Bron Monument in de Mariapeel voor 21 gevallen Engelse piloten | De Peel | ed.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief