Menu

Amsterdam, plaquettes aan de Laing's Nekstraat

Amsterdam, plaquettes aan de Laing's Nekstraat

Geschiedenis


De plaquettes aan de Laing's Nekstraat te Amsterdam zijn opgericht ter nagedachtenis aan leerlingen en oud-leerlingen van de President Krugerschool en van de nabijgelegen Oranje Vrijstaatschool die tijdens de bezettingsjaren door oorlogshandelingen zijn omgekomen.Deze twee basisscholen zijn opgegaan in Obs. De Kraal. Per augustus 2021 is IKC Frankendael gevestigd in het schoolgebouw aan de Laing's Nekstraat te Amsterdam.

Info


Vorm en materiaal Het monument aan de Laing's Nekstraat te Amsterdam bestaat uit twee plaquettes. De eerste plaquette is uitgevoerd in plexiglas. De tweede plaquette is uitgevoerd in natuursteen.Teksten De tekst op de eerste plaquette luidt:'TER GEDACHTENIS AAN DE 153 LEERLINGEN DIE IN 1942 WERDEN GEDEPORTEERD.'De tekst op de tweede plaquette luidt:'TER HERINNERING AAN DE LEERLINGEN EN OUD LEERLINGEN DIE NIET TERUGKWAMEN 1940 -1945.'

Overige info


Locatie De plaquettes bevinden zich in IKC Frankendael aan de Laing's Nekstraat te Amsterdam. Bron Om nooit te vergeten - Amsterdamse monumenten en gedenktekens ter herinnering aan de Tweede Wereldoorlog van Mies Bouhuys en Boris Klatser. (Bussum, Produktie Uitgeverij Thoth, 1995). ISBN 90 6868 124 9.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief