Menu

Moergestel, plaquette in de Mariakapel

Moergestel, plaquette in de Mariakapel

Geschiedenis


De plaquette in de Mariakapel te Moergestel (gemeente Oisterwijk) is opgericht ter nagedachtenis aan acht Nederlandse soldaten, zestien geallieerde soldaten en negen verzetsmensen die allen tijdens de bezettingsjaren door oorlogshandelingen om het leven zijn gekomen.De namen van de Nederlandse slachtoffers luiden: W. van Baast, A. Bosma, G. R. van Bommel, J.J.W. Brugman, J.W. Brunnekreef, N.M. Fruijt van Hertog, O. W. Janssens, J.B.A.M. Kieft, J. van der Linden, J.F. Linthorst, J.A. Molhoek, J.A. Pals, G. Schellen, B.W. Schut, H.W. Schut, A.J. Wijnolst, C.J.F. Wortel.De namen van de geallieerde slachtoffers luiden: N.O. MO. Cann, W. Collan, J. Flemings, R.L. Garsch, G. Gibes, B. Grimshaw, W.A. Gunn, A.C. Hamilton, R.J. Hiltunen, R.J. Lemay, R. Lewis, A. Mackie, F. Mooney, H.L. Norris, T.A. Page, Ramsay, R.G.W. Robertson  MO. Isaac, J. Vaughan.Oprichting De Mariakapel is gebouwd in 1939. De plaquette is na de Tweede Wereldoorlog in de kapel geplaatst.

Info


Vorm en materiaal De plaquette in de Mariakapel te Moergestel (gemeente Oisterwijk) is vervaardigd uit brons. De plaquette is 80 centimeter hoog en 60 centimeter breed.Tekst De tekst op de plaquette luidt:'IN TROUW AAN PLICHT EN VADERLAND VOOR VRIJHEID, VREDE EN RECHTIN PARADISUM DEDUCANT TE ANGELI.'Hieronder zijn de namen van acht Nederlandse soldaten, zestien geallieerde soldaten en negen verzetsmensen aangebracht.

Overige info


Locatie Het monument bevindt zich in de Mariakapel aan de Oisterwijkseweg in Moergestel (gemeente Oisterwijk).Bron Gemeente Oisterwijk.Voor meer informatie Moergestel 1940-1944 oorlog en bevrijding van A.A.M. Smits.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief