Menu

Nijmegen, monument voor het Willemskwartier

Nijmegen, monument voor het Willemskwartier

Geschiedenis


Het monument voor het Willemskwartier herinnert aan de omgekomen bewoners van het Willemskwartier te Nijmegen in de Tweede Wereldoorlog. Het gaat in het bijzonder over de slachtoffers uit de frontstadperiode (september 1944 tot en met maart 1945). Toen was Nijmegen weliswaar bevrijd, maar dagelijks maakten Duitse granaten vanuit de regio nog slachtoffers in de stad. Bij de granaatregen zijn zo'n 60 tot 70 bewoners in en uit de buurt van het Willemskwartier om het leven gekomen.

Onthulling
Het monument werd op 28 september 2016 onthuld door burgemeester Bruls. Bij de plechtigheid kwamen enkele nabestaanden van slachtoffers  aan het woord. Ook leverden leerlingen van Bredeschool Het Kleurrijk een bijdrage.

Info


Vorm en materiaal
Het monument voor het Willemskwartier in Nijmegen (gemeente Nijmegen) bestaat uit een stuk buitenmuur van een woning uit de Spieghelstraat dat is omlijst met bruin gelakt metaal. Links van het monument staat een informatiebord van hetzelfde materiaal. Het monument wordt omgeven met beplanting.

Overige info


Locatie
De herdenkingsmuur bevindt zich in het park aan de Spiegelhof in de wijk Willemskwartier in Nijmegen (gemeente Nijmegen).

Bronnen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief