Menu

Puttershoek, plaquette gevallenen bombardement suikerfabriek

Geschiedenis


Het monument is opgericht ter nagedachtenis aan 23 medewerkers van de suikerfabriek 23 die op 25 oktober 1940 bij een Engelse bombardement op de suikerfabriek om het leven kwamen. 

Info


Vorm en materiaal De plaquette gevallenen bombardement suikerfabriek in Puttershoek (gemeente Hoeksche Waard) bestaat uit een bronzen plaquette met tekst. De plaquette maakt onderdeel uit van een verzameling van verschillende voorwerpen van de oorspronkelijke suikerfabriek. De plaquette is aangebracht op een steunbeer van gemetseld baksteen. Op de andere steunbeer is ook een plaquette uit de fabriek aangebracht. Op de twee dragers rust een tegeltableau. Naast het geheel is een informatiebord aangebracht.Tekst De tekst op de plaquette luidt: 'GEVALLENEN BOMBARDEMENT SUIKERFABRIEK PUTTERSHOEKH. VAN DER LINDEN 39 JR 'S-GRAVENDEELA. SINT NICOLAAS 19 JR 'S-GRAVENDEELJ.A. BARENDREGT 24 JR 'S-GRAVENDEELP. VAN SUNDERT 32 JR ETTEN EN LEURA. DIELEMANS 37 JR ETTEN EN LEURJ.D. VERAART 46 JR OUD-VOSSEMEERT. DE GRAAF 26 JR DORDRECHTA. PERTIJS 49 JR ETTEN EN LEURD. BOS 38 JR STRIJENA. ROKS 34 JR HAARLEMK. BELDER 60 JAAR MAASDAMJ.A. SNEEP 27 JR BARENDRECHTM. DECKERS 42 JR ETTEN EN LEURC. VERDONK 32 JR 'S-GRAVENDEELA.J.C. MOOIJ 44 JR ROTTERDAMG.A.P VAN ROON 25 JR PUTTERSHOEKC. VAN DER STEL 30 JR NUMANSDORPA. VAN OPDORP 55 JR WOENSDRECHTT.J. VAN DORST 51 JR HOEVENK. NAGTZAAM 46 JR ETTEN EN LEURF. BESSELING 60 JR MAASDAMA. BROEREN 40 JR ROOSENDAALM. GOEDEL 20 JR GORINCHEM25 OKTOBER 1940.'

Overige info


Locatie Het monument bevindt zich voor de suikersilo’s bij binnenkomst op het terrein van de Specialiteitenfabriek in Puttershoek (gemeente Hoeksche Waard).Bron Oorlogsgravenstichting.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief