Menu

Soesterberg, oorlogsmonument

Soesterberg, oorlogsmonument

Geschiedenis


Het monument in Soesterberg (gemeente Soest) is ter nagedachtenis aan de 75 militairen van het Wapen der Militaire Luchtvaart die in de meidagen van 1940 sneuvelden bij de inzetting van het luchtwapen ter verdediging van het Koninkrijk der Nederlanden.

Het Wapen der Militaire Luchtvaart als geheel heeft voor haar verdiensten in de Tweede Wereldoorlog de Ridder Militaire Willemsorde vierde klasse ontvangen.

Oprichting
het monument is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met oud-militairen die in deze periode hebben gediend.

Onthulling
Het monument is onthuld op 8 oktober 2009 door de Commandant Luchtstrijdkrachten, luitenant-generaal Jac Jansen, en eerste luitenant buitendienst Hans Hellendoorn. Hierbij waren nabestaanden van de gevallenen aanwezig.

Info


Vorm en materiaal
Het monument op de voormalige vliegbasis Soesterberg in Soesterberg (gemeente Soest) is een natuurstenen zuil met daarop een plaquette.

Overige info


Locatie
Het monument is geplaatst op de vliegbasis aan de Verlengde Paltzerweg te Soesterberg (gemeente Soest). Hier bevindt zich ook het 'Monument voor Gefusilleerde Verzetsmensen'. Het terrein is niet vrij toegankelijk en alleen te bezoeken met toestemming van de vliegbasis Soesterberg. Ook is het moeilijk toegankelijk voor mindervaliden.

Voor informatie kunt u contact opnemen met het Bureau Voorlichting Vliegbasis Soesterberg,
tel: 0346 - 33 61 00,
e-mail: bicssb@thgssb.af.dnet.mindef.nl

Bron

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief