Menu

Zaltbommel, herdenkingsplaquette

Zaltbommel, herdenkingsplaquette

Geschiedenis


De herdenkingsplaquette herinnert aan vier slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog uit Zaltbommel die op de Rooms-Katholieke begraafplaats begraven liggen.

De namen van de slachtoffers luiden:
Louis Boelen, Jan Klingen, Tilly Klingen en Mary Wolff,

Oprichting
Het monument is opgericht op initiatief van Peter Laghuwitz, Anton Klijmij en Piet de Lange.

Onthulling
De herdenkingsplaquette werd onthuld op 24 september 2016. Bij de plechtigheid werden toespraken gehouden door Piet de Lange, burge­meester A. van den Bosch en pastoor Bertus Bus. Ook werd er door Sita Struijke, winnares van de de gedichtenwedstrijd rond 4 mei in 2014, het gedicht 'Een vogel' voorgedragen. De onthulling werd verricht door familieleden van enkele slachtoffers.

Info


Vorm en materiaal
De herdenkingsplaquette in Zaltbommel (gemeente Zaltbommel) bestaat uit een glazen plaquette met opdruk.

Overige info


Locatie
De herdenkingsplaquette bevindt zich op de R.K. begraaf­plaats aan de De Virieusingel te Zaltbommel (gemeente Zaltbommel)

Bronnen

Digitaal Joods Monument
Het joodse oorlogsslachtoffer dat op dit gedenkteken vermeld staat, is tevens opgenomen in het 'Digitaal Monument Joodse Gemeenschap in Nederland'. Hierin vindt u meer informatie over deze persoon met waar mogelijk een korte biografie, familierelaties en adresgegevens. 

Onder het kopje 'Geschiedenis' op deze pagina kunt u op de persoonsnaam klikken om doorverwezen te worden naar het Digitaal Joods Monument.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief