Tijdelijke expositie in kapel Nationaal Ereveld Loenen

Geplaatst op 14 juli 2021

Van 9 juli tot en met 24 september is er in de kapel op het Nationaal Ereveld Loenen een expositie te zien die gebaseerd is op het tweeluik Scherven en Littekens. In deze graphic novels zien we hoe gewone mensen in een ongewone tijd voor onmogelijke keuzes komen te staan, waarbij er geen sprake is van goed of fout. Er bestaat geen zwart en wit, maar er zijn vooral veel grijstonen.

Het tweeluik vertelt over een groepje jonge mensen, met twee geliefden in de hoofdrol: Esther en Victor. Ze zitten in de jaren voor de Tweede Wereldoorlog nog vol dromen, idealen en ambities, maar zien die door het uitbreken van de oorlog verdwijnen als sneeuw voor de zon. In de jaren die volgen raken ze vrijwel alles kwijt: hun vrijheid, onschuld, geliefden en hun dromen…

Auteur Erik de Graaf putte deels uit zijn eigen familiegeschiedenis voor deze boeken. Hij gebruikte daarbij een vorm, de graphic novel, die steeds vaker wordt gebruikt om verhalen uit de Tweede Wereldoorlog te vertellen. Zo verscheen enige tijd terug ook het dagboek van Anne Frank in stripvorm.

Schrijf in voor onze nieuwsbrief
Volg ons op

De website van de Oorlogsgravenstichting maakt gebruik van cookies. Hierdoor wordt onze website gebruikersvriendelijker en kunnen we u beter van dienst zijn.