Einde Tweede Wereldoorlog in Azië herdacht

Geplaatst op 15 augustus 2021

Op zondag 15 augustus is er uitgebreid stilgestaan bij het einde van de Tweede Wereldoorlog in Azië. Zo werden door onder meer de Nederlandse Ambassade en de Oorlogsgravenstichting kransen gelegd op het ereveld Menteng Pulo in Jakarta. Ook waren er kransleggingen op de erevelden Kembang Kuning en Pandu. Door de coronamaatregelen in Indonesië hadden de herdenkingen een kleinschalig karakter.

Ook in Nederland werd er herdacht. Zo werden er 76 zonnebloemen gelegd bij de zeven kruizen op het Nationaal Ereveld Loenen die symbool staan voor de zeven Nederlandse erevelden in Indonesië. Theo Vleugels, algemeen directeur van de Oorlogsgravenstichting, legde een krans bij het Indisch Monument in Den Haag tijdens de Nationale Herdenking 15 Augustus 1945.