Eén oorlog, vele verhalen - tweedewereldoorlog.nl vernieuwd

Geplaatst op 26 januari 2017

Op de NOT beurs in Utrecht presenteerde het Platform WOII de vernieuwde website tweedewereloorlog.nl, dé portal voor het onderwijs. Deze portal is dé plek waar betrouwbare informatie over de Tweede Wereldoorlog wordt aangeboden. Op de site kun je als klas of leerling digitale lessen volgen en kunnen docenten lesmateriaal bestellen. Wie een gastspreker (ooggetuigen WOII en recente vredesmissies) wil uitnodigen voor in de klas kan ook op tweedewereldoorlog.nl terecht.

 

 

Publieksportal voor iedereen toegankelijk
De portal is onlangs vernieuwd en  brengt naast het educatieve aanbod voor iedereen toegankelijke informatie over de Tweede Wereldoorlog. Zo worden aan de hand van verschillende thema’s belangrijke gebeurtenissen  uit de Tweede Wereldoorlog belicht. Ook biedt het een actueel overzicht van WOII-gerelateerde tentoonstellingen in de diverse herinneringscentra en oorlogsmusea in Nederland. In de digitale tentoonstellingen op de portal vind de bezoeker bijzondere verhalen, betekenisvolle plekken, foto’s, voorwerpen en vele andere bronnen.

Samen de herinnering levend houden
De portal is een van de eerste resultaten van het Platform Herinnering Tweede Wereldoorlog (Platform WOII). Dit is een netwerkorganisatie waarin het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies, de Stichting Musea en Herinneringscentra 40-45, de Oorlogsgravenstichting, de Stichting Liberation Route Europe en het Nationaal Comité 4 en 5 mei samenwerken. In dit samenwerkingsverband houden verschillende organisaties zich bezig met het levend houden van de herinnering aan en verspreiden van kennis over de Tweede Wereldoorlog.

 

 

Schrijf in voor onze nieuwsbrief
Volg ons op

De website van de Oorlogsgravenstichting maakt gebruik van cookies. Hierdoor wordt onze website gebruikersvriendelijker en kunnen we u beter van dienst zijn.