Generaal Middendorp bezoekt Menteng Pulo

Geplaatst op 16 april 2015

Op 16 april bracht de Nederlandse Commandant der Strijdkrachten (CDS) Generaal Tom Middendorp een bezoek aan Ereveld Menteng Pulo.

Hij bezoekt een aantal landen in de regio - waaronder Australie, Nieuw-Zeeland, Maleisië en Indonesië - in het kader van het aanhalen van de militaire relaties. In zijn programma was ook een bezoek aan het ereveld opgenomen. De CDS arriveerde ‘s ochtends vroeg op het ereveld met zijn eigen Nederlandse staf en werd verder vergezeld door de Nederlandse Ambassadeur Rob Swartbol, de Defensieattaché Kolonel Rene Pals en tevens een grote Indonesische delegatie.

De delegatie werd ontvangen door Robbert van de Rijdt, onze directeur Indonesië. Na de ontvangst volgde een uitgebreide introductie in de Simultaankerk. Daarna begaf het gezelschap zich via het Columbarium naar het Vlaggenmonument waar Generaal Middendorp namens de Nederlandse Strijdkrachten een krans legde. Na de ceremonie werden bloemen gestrooid bij verschillende graven en kreeg de delegatie een uitgebreide rondleiding over het ereveld. Hierbij werden ook de werkplaatsen bezocht en een gesprek gevoerd met verschillende medewerkers van het ereveld.

Na het bezoek dat bijna anderhalf uur in beslag nam vertrok het gezelschap voor verdere besprekingen met de Indonesische autoriteiten.

 

Schrijf in voor onze nieuwsbrief
Volg ons op

De website van de Oorlogsgravenstichting maakt gebruik van cookies. Hierdoor wordt onze website gebruikersvriendelijker en kunnen we u beter van dienst zijn.