Op uitzending

Bij een vredesmissie worden militairen en burgers uitgezonden naar het buitenland om de vrede te herstellen of te behouden. Nederlandse militairen en burgers die omkomen bij deze missies mogen als oorlogsslachtoffer op Nationaal Ereveld Loenen worden begraven. Op Nationaal Ereveld Loenen vindt u dan ook graven van militairen die zijn gesneuveld in Libanon, voormalig Joegoslavië, Irak en Afghanistan.

Ook als zij, of hun familie, kiezen voor een graf op een andere begraafplaats, is het graf een oorlogsgraf. De keuze voor tijdstip en vorm van de begrafenis of crematie ligt altijd bij de nabestaanden. Daarbij mogen zij vrij kiezen om het graf te laten inrichten door de Oorlogsgravenstichting (een rijksgraf), of dit zelf te doen (een particulier graf).