Jacob Velt

1896-1944

Jacob velt sm

Oorlogsslachtoffer

Is 48 jaar geworden

Geboren op 23-03-1896 in Hoorn 

Overleden op 26-11-1944 in Kdo. Ladelund, Neuengamme 



Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Jacob Velt

Jacob Velt had in 1928 een vishandel in de Nieuwsteeg 49 plus verlof voor het schenken van alcoholvrije dranken in de winkel en het lokaal daarachter. In de jaren dertig had hij een winkel in de Gouw, waarschijnlijk op nummer 31 waar hij vis,... Lees meer

Jacob Velt had in 1928 een vishandel in de Nieuwsteeg 49 plus verlof voor het schenken van alcoholvrije dranken in de winkel en het lokaal daarachter. In de jaren dertig had hij een winkel in de Gouw, waarschijnlijk op nummer 31 waar hij vis, vruchten en pinda's verkocht.Waarom hij door de Duitsers is opgepakt, is niet bekend, maar het kan te maken hebben gehad met illegaal slachten.

Terzijde: coïncidentie met de lotgevallen van de weggevoerde mannen uit Putten (Veluwe)Opmerkelijk is dat tegelijk met Jacob Velt in Neuengamme en Ladelund ook mannen aanwezig waren die waren weggevoerd uit Putten (Veluwe). Zie voor meer daarover bij Nicolaas Bakker, een andere Horinees die tezelfder tijd in dat kamp gevangen was.

Voor de onthulling van de plaquette op 4 mei 1953 was de uitnodiging gericht aan zijn weduwe, mw. L. Velt-Dietz, Drieboomlaan 179.

Sluiten
Bron: https://www.oudhoorn.nl/woII/oorlogsslachtoffers/jacob-velt.php

Geplaatst door Jan Kroon op 05 januari 2023

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Neuer Friedhof K.Z. Anlage te Ladelund


Vak/rij/nummer 7 S
Gedenkboek: 34

Categorieën

Monument

Naam:
Hoorn, gedenksteen in de Nieuwsteeg

Plaats:
Hoorn

Hoorn, gedenksteen in de Nieuwsteeg

Nationaal archief

Bekijk
Menu