Klaas Vuyk

1901-1942

0

Oorlogsslachtoffer

Geboren op 18-02-1901 in Rotterdam 

Overleden op 03-1942 in Nabij Belimbing 


Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Verhaal Klaas Vuyk

In het tijdschrift Aanspraak (maart 2023) heeft de dochter van Klaas Vuyk haar levensverhaal verteld en verteld hoe haar vader zijn leven heeft gegeven voor onze vrijheid. Citaat: " Vermist in de jungle Op 7 december 1941 werd Pearl Harbor, de... Lees meer

In het tijdschrift Aanspraak (maart 2023) heeft de dochter van Klaas Vuyk haar levensverhaal verteld en verteld hoe haar vader zijn leven heeft gegeven voor onze vrijheid. Citaat:

" Vermist in de jungle

Op 7 december 1941 werd Pearl Harbor, de Amerikaanse marinebasis op Hawaii, gebombardeerd door Japanse gevechtsvliegtuigen. Vanwege de Japanse oorlogsdreiging in Nederlands-Indië verzocht de BPM de werknemers om olie-installaties onbruikbaar te maken voor de vijand. De olie-installaties die vader zelf had gebouwd in Pladjoe, moest hij nu opblazen. Vanwege dit verzetswerk moest hij vluchten, voordat de Japanners aan land kwamen. Mijn vader beloofde mijn moeder dat hij later naar ons toe zou komen. Zij bleef echter alleen met ons achter in Kloeang. Uiteindelijk werd het te gevaarlijk op Sumatra en moesten wij vertrekken naar Java. Sinds ons afscheid in februari hebben we hem nooit meer gezien. Hij bleek vermist in de jungle op Zuid-Sumatra."

Laten wij Klaas Vuyk gedenken.

Sluiten

Geplaatst door pien op 23 augustus 2023

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen
Menu