Vacature vrijwilliger m/v voor de afdeling Publiek & Educatie

Wij zoeken per direct voor ons kantoor te Den Haag een enthousiaste, flexibele en accurate  vrijwilliger m/v voor de afdeling Publiek & Educatie

Ben je een gedreven verhalenverteller, zoek je graag dingen uit en wil je ons helpen de 180.000 levensverhalen van de Nederlandse oorlogsslachtoffers te vertellen?

Dan is vrijwilligerswerk voor onze afdeling publiek en educatie zeker geschikt voor jou! Binnen dit vrijwilligerswerk kun je alle kanten op. Lees en onderzoek de verhalen van de Nederlandse oorlogsslachtoffers, laat je inspireren door de  bijzondere ervaringen van hun nabestaanden. Doe aanvullend onderzoek naar personen en gebeurtenissen, breng structuur in hun verhaal en plaats de verhalen en foto’s in onze database.

De verhalen gebruiken wij voor ons educatieve materiaal en op social media, als je ervaring hebt met social media, kun je ons ook daar bij helpen.

Van zelfstandig tot het werken in een team. Je kunt zowel praktisch je handen uit de mouwen steken, als je hersenen laten kraken binnen dit vrijwilligerswerk.

Wat ga je doen?

Uitzoeken wat er met een persoon of groep personen gebeurd is.
Het (her)schrijven van korte levensverhalen
Het zelfstandig onderzoek doen naar verhalen aan de hand van gegevens die wij krijgen van nabestaanden, interviews, bronnen etc.
Het uploaden van de verhalen en foto’s op de pagina van de slachtoffers in de database van de oorlogsgravenstichting.
Het schrijven van korte verhalen voor gebruik op social media
Wat verwachten wij van je?

Je beschikt over ruime kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
Ervaring het uitzoeken en schrijven van verhalen aan de hand van documenten en eventueel archiefonderzoek.
Je bent gemotiveerd en neemt verantwoordelijkheid over je werkzaamheden.
We kunnen op je rekenen. Je werkt gestructureerd en precies.
De Tweede Wereldoorlog heeft je interesse.
Ervaring met het schrijven voor social media is een pré
Wat bieden wij je?

Afwisselende activiteiten en enthousiaste collega’s.
Vergoeding van reiskosten woon-werkverkeer
Vrijwilliger worden?

Maak je interesse kenbaar via kafernhout@ogs.nl o.v.v. je naam en contactgegevens. Een kennismakingsgesprek zal dan volgen en na gebleken wederzijdse geschiktheid kan je zo spoedig mogelijk bij ons aan de slag. Gezien de privacy gevoeligheid van het materiaal waar je mee werkt, vragen wij je vooraf een verklaring te ondertekenen, waar in je belooft het materiaal niet te verspreiden. Tevens verzoeken wij je een “verklaring van goed gedrag”  (VOG) te overleggen.

Wil je liever eerst iets meer weten over dit vrijwilligerswerk? Bel dan met Hélène Briaire op 070-3131098 of met Krista Fernhout op 070-3131086.