Vrijheidsmaaltijd op Nationaal Ereveld Loenen

Datum:05 mei 2024 13:00 tot 05 mei 2024 15:00
Adres:Groenendaalseweg 64
Plaats:7371 EZ Loenen

Op 5 mei vieren we de bevrijding van Nederland in 1945 en dat we sindsdien in vrijheid leven. Ook staan we die dag stil bij de waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten. Wandel die dag samen met ons over Nationaal Ereveld Loenen. We luisteren naar de indrukwekkende en inspirerende verhalen van oorlogsslachtoffers en hun nabestaanden. Wat hebben zij gedaan voor de vrijheid? Wat is de impact van oorlog op hun levens geweest? De wandeling sluiten we af met muziek van de familie Romansky. Vader Sergey (altviool), moeder Sima (viool), zoon Arkadi (viool en contrabas) en kleindochter Elizabeth (viool) zijn begin 2022 uit Oekraïne gevlucht.

Daarna proosten we samen met burgemeester Ton Heerts van de gemeente Apeldoorn op de vrijheid en gaan we met elkaar aan tafel om het gesprek over vrede en vrijheid voort te zetten. Samen eten is immers dé manier om elkaars wereld beter te leren kennen. Op het menu staat onder meer de Vrijheidssoep van chef en presentator Nick Toet.

Vrijheidsmaaltijdsoep ver

Aanmelden

We hebben een beperkt aantal plekken aan onze tafels. Daarom is aanmelden voor deze gratis wandeling en maaltijd verplicht. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

Programma

  • 13.00 uur: vertrek van de wandeling vanaf de kapel op het ereveld
  • 14.15 uur: proost op de vrijheid en Vrijheidsmaaltijd
  • 15.00 uur: verwacht einde

Het programma is samengesteld in samenwerking met CODA Apeldoorn en de gemeente Apeldoorn, en wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Comité 4 en 5 mei, vfonds en Rijnbrink. Benieuwd waar de andere Vrijheidsmaaltijden plaatsvinden? Kijk hier voor het overzicht van de maaltijden in Apeldoorn en hier voor een overzicht voor de rest van het land.

Menu