Rondleidingen

Nationaal Ereveld Loenen

Nationaal Ereveld Loenen is de laatste rustplaats van bijna 4000 Nederlandse oorlogsslachtoffers: mannen, vrouwen en kinderen. Hun graven liggen niet in strakke rijen op een glad geschoren grasveld, maar in het bos, verspreid langs slingerende paden.

U kunt iedere zondag aansluiten bij een van de gratis rondleidingen over Nationaal Ereveld Loenen. Ervaren verhalen vertellers nemen u mee over het ereveld en vertellen over de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog en (vredes)missies daarna. De rondleiding is geschikt voor families en start om 11 uur vanaf de ingang van het ereveld. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Schoolbezoeken
Wilt u het ereveld bezoeken met een schoolklas. Klik dan hier voor ons speciale educatieve programma.

Liever een rondleiding op afspraak?
Op Nationaal Ereveld Loenen kunnen onze vrijwilligers een rondleiding op maat verzorgen. Een rondleiding is mogelijk voor groepen vanaf 10 personen en duurt ongeveer een uur. Heeft u specifieke wensen voor een rondleiding? Dan stellen wij graag een uniek programma voor u samen. Aan deze rondleidingen zijn geen kosten verbonden, maar een donatie aan de Stichting Vrienden van de Oorlogsgravenstichting wordt zeer gewaardeerd. Reserveer een rondleiding voor uw bedrijf, of familie door contact op te nemen met Peter Raatgever via 070-3131094 of mail naar: info@ogs.nl.

DSC0685
RGF201104 1325
RGF110304 1572

Militair Ereveld Grebbeberg

Het Militair Ereveld Grebbeberg bij Rhenen is de eerste oorlogsbegraafplaats van Nederland. Hier liggen meer dan 400 Nederlandse militairen die sneuvelden tijdens de Slag om de Grebbeberg. Na de overgave zijn zij begraven in de grond die zij met hun leven verdedigden. Ook Duitse militairen werden hier aanvankelijk begraven, zij zijn later overgeplaatst naar de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn (Limburg). Vanaf 1946 worden op de Grebbeberg ook militairen begraven die op andere plaatsen in Nederland tijdens de meidagen van 1940 om het leven kwamen. Het ereveld telt nu ruim 850 graven. Een bezoek aan het ereveld en de tentoonstelling is gratis.

De Oorlogsgravenstichting verzorgt speciale rondleidingen voor schoolklassen groep 7/8 basisonderwijs en middelbaar onderwijs. Aan ons educatieve programma zijn geen kosten verbonden. Klik hier om u aan te melden en meer informatie over ons educatieve programma.

Wij verzorgen geen rondleidingen voor volwassenen. Hiervoor kunt u terecht bij de gidsen van het Cunera Gilde. Deze rondleidingen zijn te boeken via de VVV in Rhenen (tel: 0317 612 333 of vvv@stadsmuseumrhenen.nl).

RGF220504 3028
2014 Rondleiding op de Grebbeberg
RGF180504 3066

Schoolbezoeken

Wij verzorgen ook rondleidingen voor scholen op zowel de Grebbeberg als Nationaal Ereveld Loenen.

Speurtocht op Nationaal Ereveld Loenen

In het informatiecentrum van Nationaal Ereveld Loenen kun je een jeugdroute halen, waarmee je acht mensen beter leert kennen die op het ereveld begraven liggen. Als je de antwoorden na afloop in levert, maak je kans op een mooi jeugdboek.

Menu