Menu

Rondleidingen

Volg een rondleiding in Loenen of op de Grebbeberg

Nationaal Ereveld Loenen

Wandel elke zondag gratis mee met een van onze gidsen. De rondleiding start om 11 uur. U wordt opgewacht bij de ingang van Nationaal Ereveld Loenen (Groenendaalseweg 64). De rondleiding is geschikt voor families.

Nationaal Ereveld Loenen is een ongewone oorlogsbegraafplaats. Het is de laatste rustplaats van bijna 4.000 Nederlandse Oorlogsslachtoffers: militairen en burgers. Mannen, vrouwen en kinderen. Al deze mensen hebben een verhaal, hoe kort en eenvoudig ook.

Militair Ereveld Grebbeberg

Het Militair Ereveld Grebbeberg bij Rhenen is de eerste oorlogsbegraafplaats van Nederland. Hier liggen meer dan 400 Nederlandse militairen die sneuvelden tijdens de Slag om de Grebbeberg. Na de overgave zijn zij begraven in de grond die zij met hun leven verdedigden. Ook Duitse militairen werden hier aanvankelijk begraven, zij zijn later overgeplaatst naar de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn (Limburg). Vanaf 1946 worden op de Grebbeberg ook militairen begraven die op andere plaatsen in Nederland tijdens de meidagen van 1940 om het leven kwamen. Het ereveld telt nu ruim 850 graven.

Liever een rondleiding op afspraak?

Op zowel Nationaal Ereveld Loenen als Militair Ereveld Grebbeberg kunnen wij een rondleiding op maat verzorgen. Op Militair Ereveld Grebbeberg in Rhenen kunnen we naast de verhalen achter de oorlogsslachtoffers op het ereveld ook een bezoek brengen aan een kazemat en een gereconstrueerde loopgraaf achter het ereveld. Een rondleiding is mogelijk voor groepen vanaf 10 personen en duurt ongeveer een uur. Heeft u specifieke wensen voor een rondleiding? Dan stellen wij graag een uniek programma voor u samen. Aan deze rondleidingen zijn geen kosten verbonden, maar een donatie aan de Stichting Vrienden van de Oorlogsgravenstichting wordt zeer gewaardeerd.

Reserveer een rondleiding voor uw bedrijf, schoolklas of familie door contact op te nemen met Peter Raatgever via 070-3131094 of mail naar: info@ogs.nl.

Informatie en boekingen

Reserveer een rondleiding voor uw bedrijf, schoolklas of familie door contact op te nemen met Peter Raatgever via 070-3131094 of mail naar: info@ogs.nl

Schoolbezoeken

Wij verzorgen ook rondleidingen voor scholen op zowel de Grebbeberg als Nationaal Ereveld Loenen.

Speurtocht op Nationaal Ereveld Loenen

In het informatiecentrum van Nationaal Ereveld Loenen kun je een jeugdroute halen, waarmee je acht mensen beter leert kennen die op het ereveld begraven liggen. Als je de antwoorden na afloop in levert, maak je kans op een mooi jeugdboek.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief