Menu

Pelgrimsreizen

Wij bieden nabestaanden van oorlogsslachtoffers die zijn omgekomen in het Verre Oosten de mogelijkheid om samen en onder deskundige begeleiding het graf van hun geliefde te bezoeken. Om dit toch mogelijk te maken organiseert de Oorlogsgravenstichting jaarlijks groepsreizen naar met name naar Indonesië en Thailand.

Pelgrimsreizen Indonesië

De Oorlogsgravenstichting organiseert sinds 1969 jaarlijks pelgrimsreizen naar het Verre Oosten, met het doel aan nabestaanden van Nederlandse oorlogsslachtoffers die daar op erevelden begraven liggen, de gelegenheid te bieden de graven van hun dierbaren te bezoeken.

Als gevolg van de corona-pandemie waren wij genoodzaakt onze reis, die voor 2020 gepland stond, te annuleren. Sinds juni 2023 zijn alle inreisbeperkingen opgeheven en organiseert de Oorlogsgravenstichting in februari 2024 een reis naar Indonesië, waarbij de erevelden Kembang Kuning te Surabaya, Kalibanteng en Candi te Semarang worden bezocht. Naast het bezoek aan de erevelden maakt u kennis met de grote diversiteit aan natuur en de kleurrijke culturen van het land.

Deze reis vindt plaats van 25 februari tot en met 7 maart 2024.

Klik hier voor meer informatie over deze reis

Reizen naar Duitsland en Salzburg

Familieleden van in Duitse gevangenschap omgekomen gedeporteerde Nederlandse burgers kunnen één maal per jaar een bezoek te brengen aan het graf of gedenkplaats van hun familieleden bezoeken in Duitsland of ereveld Salzburg in Oostenrijk. In Salzburg bevindt zich een herdenkingsmonument, ter nagedachtenis aan de in het concentratiekamp Mauthausen omgekomen Nederlanders. De voorwaarden voor deze regeling zijn vastgelegd in de tussen Nederland en de Bondsrepubliek Duitsland gesloten Oorlogsgravenovereenkomst.

Lees verder

Aanvragen reizenregeling Duitsland

Vul hier het aanvraagformulier in voor de reizenregeling naar Duitsland en Oostenrijk

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief