Menu

Den Haag, monument voor medewerkers van het departement van Waterstaat

Den Haag, monument voor medewerkers van het departement van Waterstaat

Geschiedenis


Het monument voor medewerkers van het departement van Waterstaat in Den Haag herrinnert aan eenentwintig medewerkers van van het departement van Waterstaat die tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven zijn gekomen.

De namen van de slachtoffers luiden:

H.H. van Asch, C.W. de Boer, J. Bottema, G. Broekman, G.F. van Duijn, Mr. G.F.C. van den Ende, J.L. Goppel, F.H.A. Helmer, A. Helmig, W. Heij, B.A. Huysers, J. Leemans, J.M. Meyer, A. van Praagh, J. Uding, P.J. Verhulst, J.B.A.C. Verschure, J.C. Vonk, M. de Weerd, C. Wegerig en G.J.Y. van 't Woudt.

Info


Vorm en Materiaal
Het monument voor medewerkers van het departement van Waterstaat in Den Haag bestaat uit twee plaquettes. Bovenaan deze plaquettes staat een afbeelding van een vrouw. Hieronder staan de namen van  medewerkers van het departement van Waterstaat die gedurende de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen.

Tekst
De tekst op de eerste plaquette luidt:

'AAN ONZE
GEVALLEN COLLEGA'S

H.H. VAN ASCHJ. LEEMANS
C.W. DE BOERJ.M. MEYER
J. BOTTEMAA. VAN PRAAGH
G.F. VAN DUNJ. UDING
MR. G.F.C. VAN DENP.J. VERHULST
ENDEJ.B.A.C.
J.L. GOPPELVERSCHURE
F.H.A. HELMERJ.C. VONK
A. HELMIGM. DE WEERD
W. HEIJC. WEGERIG
B.A. HUYSERSG. BROEKMAN
G.J.Y. VAN 'T WOUDT 


1940 -1945'.

Wijziging
Het monument bevond zich oorspronkelijk binnen het hoofdkantoor van het ministerie van Infrastructuur en Milieu aan de Plesmanlaan in Den Haag (gemeente Den Haag). Het monument is verplaatst naar de buitengevel van het nieuwe gebouw van de gezamelijke ministeries Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan de Rijnstraat.

Overige info


Locatie
Het monument voor de medewerkers van het departement van Waterstaat bevindt zich aan een muur van de gezamelijke ministeries Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan de Reinstraat te Den Haag.

Bron
Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief