Oorlogsgravenstichting benoemt Eveline de Vink tot directeur Indonesië

Geplaatst op 26 augustus 2021

Met veel plezier kondigen wij aan dat Eveline de Vink per 1 december is benoemd tot directeur Indonesië van de Oorlogsgravenstichting. Zij volgt in deze rol Robbert van de Rijdt op die afscheid van ons neemt, na 8 jaar deze rol met veel passie en commitment te hebben vervuld. Eveline krijgt vanuit ons kantoor in Jakarta de leiding over de zeven erevelden en 25.000 graven op Java. Eveline is vanaf 1 oktober werkzaam voor de Oorlogsgravenstichting en zal de eerste maanden gebruiken als kennismaking met de organisatie.

Eveline is voor ons geen onbekende. Zij was van 2015 tot eind 2019 al als vrijwilliger betrokken bij de activiteiten van de Oorlogsgravenstichting in Indonesië. Haar eigen Nederlands-Indisch verleden maakt dat zij een heel persoonlijke band heeft met de organisatie. Haar grootvader ligt begraven op Nederlands Ereveld Leuwigajah.

In Eveline hebben we iemand gevonden die ons kan helpen de volgende stappen te zetten in de invulling van de nieuwe toekomstvisie van de Oorlogsgravenstichting in Indonesië. Zij heeft jarenlange ervaring in internationaal management, specifiek ook in Azië en Indonesië, waarbij haar specialisatie ligt in het leiden van strategische veranderingstrajecten. Dergelijke trajecten heeft ze in de loop van haar carrière bij een diversiteit aan organisaties gedaan; van grote multinationals zoals Shell en ING tot zorginstellingen en internationale NGOs. Daarmee brengt ze een breedte in ervaring en flexibiliteit die veel waarde heeft voor een unieke organisatie als de onze.

Wij wensen Eveline heel veel succes met deze mooie uitdaging.

Foto: Eveline (rechts) op Nederlands ereveld Menteng Pulo tijdens het bezoek van minister Blok in in 2018

20180703 Visit Stef Blok 1
Menu