Menu

Website onderhoud

Zoals u wellicht heeft gemerkt, is onze website veranderd.

Deze is opnieuw gemaakt op een ander CMS platform en daar komen altijd wat problemen uit naar voren. Daar wordt nu hard aan gewerkt en verwachten deze op korte termijn te hebben opgelost.

Zo zijn nog niet alle bijdrages zijn teruggeplaatst, dit gebeurd in etappes, met name ’s nachts. Mist u nog een bijdrage, dan kunt u dit doorgeven, wij zullen u dan informeren wanneer deze is teruggeplaatst.

Het bestellen van bloemen, gaan we ook nog vereenvoudigen. Mocht het bestellen van een bloemlegging niet lukken, neemt u dan contact met ons op.

Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Sterbeurkunde

Bron: Stichting WO2 Sporen

Geplaatst door Stichting WO2 Sporen JvZ op 20 september 2020

Gefusilleerd in het concentratiekamp Sachsenhausen

Jacob (Jaap) Metzer woonde voor de oorlog in de Snelliusstraat 9 Den Haag. Leraar van beroep, later was bij boekhandelaar. Volgens de melding van het Feldgericht Luftgau Holland was Metzer in 1942 woonachtig in de Zoutmansstraat 43A in Den Haag.... Lees meer
Jacob (Jaap) Metzer woonde voor de oorlog in de Snelliusstraat 9 Den Haag. Leraar van beroep, later was bij boekhandelaar. Volgens de melding van het Feldgericht Luftgau Holland was Metzer in 1942 woonachtig in de Zoutmansstraat 43A in Den Haag. Hij is gearresteerd op 11 juli 1941 na verraad van Hugo de Man. In het eerste proces tegen de Ordedienst (OD) groep Mekel werd hij ter dood veroordeeld. Het proces werd gevoerd in het Polizeilich Durchgangslager Amersfoort (PDA). Bij aankomst in het concentratiekamp Sachsenhausen is Metzer gefusilleerd. Sluiten
Bron: Document beschikbaar Haags Gemeentearchief

Geplaatst door Stichting WO2 Sporen JvZ op 19 januari 2019

J.C.A. Metzer

Geplaatst door Coördinator Archief Oorlogsgravenstichting op 30 juli 2014

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief