Menu

Egbertus Maria Meulenkamp

1918 - 1944

Portret toevoegen?

Klik hier

Oorlogsslachtoffer

Is 25 jaar geworden

Geboren op 03-05-1918 in Kampen

Overleden op 29-02-1944 in Wassenaar, WaalsdorpervlakteWebsite onderhoud

Zoals u wellicht heeft gemerkt, is onze website veranderd.

Deze is opnieuw gemaakt op een ander CMS platform en daar komen altijd wat problemen uit naar voren. Daar wordt nu hard aan gewerkt en verwachten deze op korte termijn te hebben opgelost.

Zo zijn nog niet alle bijdrages zijn teruggeplaatst, dit gebeurt in etappes, met name ’s nachts. Mist u nog een bijdrage, dan kunt u dit doorgeven, wij zullen u dan informeren wanneer deze is teruggeplaatst.

Het bestellen van bloemen, gaan we ook nog vereenvoudigen. Mocht het bestellen van een bloemlegging niet lukken, neemt u dan contact met ons op.

Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Oranje Vrijbuiters

Meulenkamp was lid van verzetsgroep Oranje Vrijbuiters, in 1941 opgericht door zijn broer Frits Meulenkamp en Klaas Postma. Op 24 augustus 1943 werden Bertus Meulenkamp, Joop de Heus, Heinz Loewenstein en Leo Fischer gearresteerd, Klaas Postma en... Lees meer
Meulenkamp was lid van verzetsgroep Oranje Vrijbuiters, in 1941 opgericht door zijn broer Frits Meulenkamp en Klaas Postma. Op 24 augustus 1943 werden Bertus Meulenkamp, Joop de Heus, Heinz Loewenstein en Leo Fischer gearresteerd, Klaas Postma en Jacques Martens een dag later. Joop de Heus werd weer vrijgelaten op voorwaarde dat hij de rest van de groep zou verraden. Andere leden werden in de weken erna opgepakt. Alle 20 werden naar het Oranjehotel gebracht, 18 werden op 28 februari 1944 ter dood veroordeeld en op 29 februari 1944 op de Waalsdorpervlakte gefusilleerd. Twee kregen gratie, Jan v.d. Voort en Bart Heij omdat hij dezelfde verjaardag hadden als Hitler. Kors Aelbers ontsnapte via Zwitserland naar Engeland en kwam bij de marine. Sluiten
Bron: Wikipedia, Museum Engelandvaarders

Geplaatst door pvt op 29 november 2017

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief