Menu

Antonius Mittemeijer

1916 - 1945

Portret toevoegen?

Klik hier

Oorlogsslachtoffer

Is 29 jaar geworden

Geboren op 19-04-1916 in Amsterdam

Overleden op 22-04-1945 in Berlijn-Tegel, D.


Beroep

Website onderhoud

Onze website en de database erachter zijn recent helemaal vernieuwd.

Wij werken op dit moment hard om de laatste puntjes op de i te zetten. Zo zijn nog niet alle bijdrages gekoppeld aan de persoonskaarten. Mocht u nog iets missen, dat kunnen wij u ervan verzekeren dat er hard wordt gewerkt om dit te herstellen.

Ook de bestelprocedure van de bloemen is vereenvoudigd. Mocht het bestellen van een bloemlegging toch niet lukken, neemt u dan contact met ons op.

Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Foto Antonius Mittemeijer

De foto van Antonius heb ik gevonden op de website van het stadsarchief van Amsterdam. De foto zat bij een paspoort aanvraag in de oorlogsjaren. Antonius Mittemeijer was een neef van mijn oma.
Bron: Stadsarchief Amsterdam

Geplaatst door Milco Philips op 29 november 2017

Wat er gebeurde met het stoffelijk overschot van Antonius tussen zijn overlijden en zijn transport naar de algemene begraafplaats in Alkmaar.

Mijn vader heeft Antonius goed gekend. Hij woonde in april 1945 in dezelfde lager in Berlin Tegel. Na zijn dood is hij begraven in Tegel. Op initiatief van mijn vader Maarten van Tent is zijn stoffelijk overschot overgebracht naar Nedeland en... Lees meer
Mijn vader heeft Antonius goed gekend. Hij woonde in april 1945 in dezelfde lager in Berlin Tegel. Na zijn dood is hij begraven in Tegel. Op initiatief van mijn vader Maarten van Tent is zijn stoffelijk overschot overgebracht naar Nedeland en begraven in Alkmaar. Een briefwisseling tussen mijn vader en ir F.Q. Den Hollander (toen president directeur van de NS en voorheen directeur van de Artilerie Inrichting Zaandam) over dit gebeuren, is vermeld in ons boek "Liefde Bedreigd". Dit boek gaat over de gebeurtenissen in Berlijn en daarbij het leven van de dwangarbeiders in de lagers van Borsig te Berlin Tegel. Dit boek is geschreven door de dochter Susanna Marianna van Tent en haar echtgenoot Piet Wilms. Sluiten
Bron: Liefde Bedreigd uitgegeven in eigen beheer. ISBN 978-90-824057-0-5; NUR 402. Publikatie 15 juli 2015.

Geplaatst door m wilms op 24 februari 2016

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Nationaal Ereveld Loenen


Vak/rij/nummer A 511

Monument

Naam:
Loenen, Ereveld Loenen

Plaats:
Apeldoorn

Leg bloemen op dit graf

Wilt u graag bloemen laten leggen op dit graf, dan verzorgen wij dit graag voor u.
Bestel bloemen
Bloemen en kransen

Nationaal archief

Bekijk

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief