Menu

Rudolf Bloemgarten

1920 - 1943

Portret toevoegen?

Klik hier

Oorlogsslachtoffer

Is 23 jaar geworden

Geboren op 07-05-1920 in Maastricht

Overleden op 01-07-1943 in Overveen, duinenWebsite onderhoud

Zoals u wellicht heeft gemerkt, is onze website veranderd.

Deze is opnieuw gemaakt op een ander CMS platform en daar komen altijd wat problemen uit naar voren. Daar wordt nu hard aan gewerkt en verwachten deze op korte termijn te hebben opgelost.

Zo zijn nog niet alle bijdrages zijn teruggeplaatst, dit gebeurt in etappes, met name ’s nachts. Mist u nog een bijdrage, dan kunt u dit doorgeven, wij zullen u dan informeren wanneer deze is teruggeplaatst.

Het bestellen van bloemen, gaan we ook nog vereenvoudigen. Mocht het bestellen van een bloemlegging niet lukken, neemt u dan contact met ons op.

Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Rudi Bloemgarten

Rudi Bloemgarten was van Joodse komaf en studeerde medicijnen aan de UvA, waar hij in opstand kwam tegen het ontslag van Joodse docenten. Hij was betrokken bij het illegale blad Rattenkruid, sloot zich aan bij verzetsgroep Groep 2000 en vervalste... Lees meer
Rudi Bloemgarten was van Joodse komaf en studeerde medicijnen aan de UvA, waar hij in opstand kwam tegen het ontslag van Joodse docenten. Hij was betrokken bij het illegale blad Rattenkruid, sloot zich aan bij verzetsgroep Groep 2000 en vervalste bonkaarten en persoonsbewijzen voor joodse en andere onderduikers. Bloemgarten nam deel aan de aanslag op het Bevolkingsregister. Rudi Bloemgarten was 23 toen hij in de duinen bij Overveen werd gefusilleerd samen met 11 andere verzetsstrijders die betrokken waren bij de aanslag op het bevolkingsregister. Sluiten
Bron: https://www.eerebegraafplaatsbloemendaal.eu/rudolf-bloemgarten

Geplaatst door M. van Randwijk - OGS op 26 juni 2019

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Monument

Naam:
Amsterdam, monument aan de Plantage Kerklaan

Plaats:
Amsterdam

Nationaal archief

Bekijk

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief