Gerard Wolf van Tijn

1874-1942

0

Oorlogsslachtoffer

Is 68 jaar geworden

Geboren op 20-01-1874 in Naaldwijk 

Overleden op 26-10-1942 in Auschwitz 


Laatste adres
Naaldwijk

Afbeeldingen

0

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Stolpersteine in Naaldwijk

De Joodse familie Van Tijn woonde aan het Wilhelminaplein 15 te Naaldwijk. Vader G.W. (Gabie) van Tijn was slager. Hij woonde met zijn gezin, echtgenote Naatje en hun drie kinderen Roza, Levie en Ida, achter de winkel. De oudste dochter Roza was... Lees meer

De Joodse familie Van Tijn woonde aan het Wilhelminaplein 15 te Naaldwijk. Vader G.W. (Gabie) van Tijn was slager. Hij woonde met zijn gezin, echtgenote Naatje en hun drie kinderen Roza, Levie en Ida, achter de winkel. De oudste dochter Roza was getrouwd met Levie de Jong en woonde in Amsterdam. Levie kreeg in augustus 1942 een oproep om zicht te melden in Amsterdam. Zijn zusje Ida ging met hem mee. Beiden werden via kamp Westerbork weggevoerd en omgebracht in concentratiekamp Auschwitz.

Gabie en Naatje werden in oktober 1942 opgeroepen. Zij werden eveneens via Amsterdam en kamp Westerbork gedeporteerd naar Auschwitz. Daar werden zij bij aankomst direct omgebracht.

In 2016 werden ter nagedachtenis van de Joodse familie Van Tijn Stolpersteine geplaatst op het Wilhelminaplein. De winkel en het achterliggende woonhuis zijn allang verdwenen. De locatie waar de familie gewoond heeft is door de stenen gemarkeerd.

Sluiten
Bron: Oorlogsgravenstichting

Geplaatst door Coördinator Archief Oorlogsgravenstichting op 29 april 2024

Stolpersteine Familie van Tijn in Naaldwijk

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen
Menu