Website onderhoud
Onze website en de database erachter zijn recent helemaal vernieuwd.
Wij werken op dit moment hard om de laatste puntjes op de i te zetten. Zo zijn nog niet alle bijdrages gekoppeld aan de persoonskaarten. Mocht u nog iets missen, dat kunnen wij u ervan verzekeren dat er hard wordt gewerkt om dit te herstellen.
Ook de bestelprocedure van de bloemen is vereenvoudigd. Mocht het bestellen van een bloemlegging toch niet lukken, neemt u dan contact met ons op.
Onze excuses voor het eventuele ongemak.
Bijdragen
De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:
Over Soldaat Govert Visser.
Gevallen voor het Vaderland. "Waakzaam en Stoutmoedig!"
Opdat wij niet vergeten...
Onderdeel: 3e Compagnie-8ste Depotbataljon (8ste Regiment Infanterie).
Rang: Dienstplichtig Soldaat.
Beroep: Geen.
Adres: Arnhem.
Plaats van sneuvelen: Grebbeberg-roggeveld (gewond).
Wijze van sneuvelen: Jager Visser is op 13 mei 1940 tijdens de gevechten in de stoplijn van II-8 RI, door een longschot, gewond geraakt en op 14 mei 1940 aan zijn bekomen krijgsverwondingen in de hulpverbandplaats te Amerongen overleden.
Bron: Nederlandse gesneuvelden in de meidagen 1940, J.W. de Leeuw (ASPEKT).
Uit het rapport Sellies/Verhoeven (bevat o.m. gegevens omtrent sneuvelen en vindplaats)
Veldgraf gelegen bij de hulpverbandplaats (HVP) langs de Rijksweg tussen Elst en Amerongen, op 3 juni 1940 herbegraven op de Grebbeberg. In met name oudere bronnen van rond 1940 staat vermeld dat Visser behoorde tot 8 R.I. Zie o.a. het 4e blad van het 'Grafregister 24 R.I.'. Tevens staat zijn naam vermeld op het 8 R.I.-monument op het Militair Ereveld Grebbeberg. Vooralsnog zijn er geen concrete aanwijzingen dat Visser inderdaad bij Staf I-24 R.I. was ingedeeld, zoals op zijn grafsteen staat vermeld. 24 R.I. was een zogenaamd hooggenummerd regiment en bestond vooral uit oudere lichtingen (28-35 jaar). Gezien de leeftijd (20 jaar), rang (dienstplichtig soldaat) en geboorteplaats (Arnhem) van Visser is het niet ondenkbaar dat hij inderdaad tot (II-)8 R.I. behoorde.
Overig: Ongehuwd. Zoon van Govert Visser en Johanna Wilhelmina Guitink.
Nederlandse graven in rij 7
Militair Ereveld Grebbeberg, rij 7. Van rechts naar links de volgende Nederlandse graven: E.W. Hoksbergen (ingedeeld bij Staf 8 R.I.), C.W. den Haan (4e Compagnie Pioniers, sneuvelde op 18 mei 1940 toen hij mijnen onschadelijk aan het maken was bij de spoorwegovergang bij kp. 25.), Onbekende soldaat (later geïdentificeerd als A.J. Rison), P. van Luipen (2e A.M.C.), J. de Leth en G. Visser.
Nederlandse graven in rij 7
Militair Ereveld Grebbeberg, rij 7. Op deze foto van rechts naar links de graven van o.a. Th.M. Berns, E.W. Hoksbergen, C.W. den Haan, A.J. Rison, P. van Luipen, J. de Leth, G. Visser, H.J.P. van Veen, W.B. Kolk, J.K. Krikke, G. Migchelbrink en J. Riggeling. (1940)
Nederlandse graven in rij 7
Militair Ereveld Grebbeberg, rij 7. Op deze foto van links naar rechts de graven van G. Visser (dpl. soldaat, Staf 24 R.I.), J. de Leth (dpl. sergeant, 1-II-24 R.I.), P. van Luipen (dpl. soldaat, 2e Comp. Art.Meet.Dienst), A.J. Rison (dpl. soldaat, 2-III-29 R.I., begraven als onbekende militair), C.W. den Haan (dpl. soldaat, 4e Comp. Pioniers), E.W. Hoksbergen (dpl. soldaat, Staf 8 R.I.), Th.M. Berns (dpl. soldaat, M.C.-III-8 R.I., begraven als onbekende militair) en B. van der Kuijp (res. 1e luitenant, 1-IVe Bat.Pag.).
Foto is afkomstig uit het boek ZIJ, die voor U paraat stonden van Ch. Szerkowski (1945) (juni 1940)
Bron: https://www.grebbeberg.nl/index.php?page=visser-g
Bron: Ministerie van Defensie.
Bron: https://www.openarch.nl/search.php?top&name=Govert+Visser&number_show=10&sort=-4&start=10
SluitenGeplaatst door Jurriaan Wouters op 30 mei 2019
Voeg zelf een bijdrage toe
Log in om een bijdrage toe te voegenCategorieën
Leg bloemen op dit graf
