Johannes Westhoff

1895-1942

Portret toevoegen?

Klik hier

Oorlogsslachtoffer

Is 47 jaar geworden

Geboren op 03-02-1895 in Loosduinen 

Overleden op 28-09-1942 in Kdo. Weimar Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Rapportführer Sterbemeldung Buchenwald

Geplaatst door Stichting WO2 Sporen JvZ op 12 november 2014

1415825302
Buchenwald Karteikarte met kampnummer

Geplaatst door Stichting WO2 Sporen JvZ op 12 november 2014

1415825158
Johannes Westhoff was getrouwd met Eva Winkels. Het echtpaar was woonachtig in de Nicolaas Tulpstraat 7 in Loosduinen/Den Haag. Ouders van Johan westhoff zijn: Bernardus Westhoff & Geertruida Clarina Storm.Johan Westhoff was werkzaam als... Lees meer
Johannes Westhoff was getrouwd met Eva Winkels. Het echtpaar was woonachtig in de Nicolaas Tulpstraat 7 in Loosduinen/Den Haag. Ouders van Johan westhoff zijn: Bernardus Westhoff & Geertruida Clarina Storm.

Johan Westhoff was werkzaam als smid, zijn vrouw was winkeljuffrouw. Op 8 mei 1918 zijn Johan Westhoff & Eva Winkels getrouwd in het stadhuis van Den Haag. Volgens de gegevens uit het bevolkingsregister Den Haag tot 1939 zijn vier kinderen uit het huwelijk geboren.

Op 12 mei 1941 wordt Johan Westhoff gearresteerd wegens het verspreiden van illegale kranten. In de documenten van Sicherheitsdienst (SD) staat de reden van arrestatie vermeld: “In Besitz von Kommunistische Zeitungen”. Het is niet bekend of Johannes Westhoff was aangesloten bij een verzetsgroep. Het in bezit hebben van een communistische krant was voor de Duitse bezettingsmacht voldoende reden om je als "Schutzhafthäftling" in een concentratiekamp op te sluiten.

In de documenten van de Gedenkstätte Buchenwald is geen aanwijzing te vinden van betrokkenheid bij het verzet. Er zijn geen documenten of lijsten beschikbaar dat Johannes Westhoff in Scheveningen gevangen heeft gezeten of in Kamp Amersfoort (PDA).

Johannes Westhoff staat niet op het oorlogsmonument in Loosduinen vermeld.

Bronnen:

Archief Gemeente Den Haag

Loosduins Museum

Gedenkstätte Buchenwald

Nederlandse Oorlogsgravenstichting

Sluiten

Geplaatst door Stichting WO2 Sporen JvZ op 12 november 2014

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een verhaal of document toe

Log in om een bijdrage toe te voegen
Menu