Gerardus Adrianus Cornelis Nieuwenhuis

1954-1980

1413449683.jpg

Oorlogsslachtoffer

Is 26 jaar geworden

Geboren op 11-02-1954 in Tilburg 

Overleden op 06-09-1980 in Haifa, Israël 




Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Een man om trots op te zijn.

JEUGD Gerrit was de jongste van de nog levende kinderen in het gezin. Hij groeide onbezorgd op als zoon van Nol en Anna Nieuwenhuis,met twee oudere broers en een zuster. Na zijn opleiding op de MULO wilde hij graag naar de landmacht,dus meldde hij... Lees meer

JEUGD

Gerrit was de jongste van de nog levende kinderen in het gezin. Hij groeide onbezorgd op als zoon van Nol en Anna Nieuwenhuis,met twee oudere broers en een zuster. Na zijn opleiding op de MULO wilde hij graag naar de landmacht,dus meldde hij zich aan voor een opleiding tot onderofficier op de KMS. Het was een altijd vrolijke en goedlachse kerel met veel vrienden wat hij altijd is gebleven.

EERSTE PLAATSING

Niet lang na zijn opleiding op de KMS,waar hij trots was dat hij met zijn 17 jaar een rijbewijs op de YA 328 had gehaald,ging Gerrit naar Seedorf in Duitsland om zijn parate functie te vervullen. Hier had hij het enorm naar zijn zin. Dit blijkt uit het feit dat hij met zeer veel plezier in het messbestuur zat, waar hij graag het woord deed bij diverse gelegenheden.Hier had hij ook een bijzondere maat waar hij graag mee naar verre oorden op vakantie ging.Het beviel hem zo goed in Seedorf dat hij had bedongen om hier terug te keren na zijn plaatsing bij UNIFIL in Libanon.

LIBANON

Over zijn verblijf in Libanon heeft hij weinig tot niets losgelaten, post kwam er zelden en het enkele telefoontje of bericht vertelde alleen dat het goed met hem ging. Tot het moment dat de post een cadeautje bezorgde voor zijn moeder en hij meldde dat hij i.v.m ziekte zijn belofte om op 26 augustus op haar verjaardag te zijn niet kon nakomen, maar dat hij z.s.m over zou komen. De ongerustheid van de ouders werd bewaarheid toen op het verjaardagsfeestje van zijn broer op 5 september ineens de aalmoezenier belde met de vraag naar zijn ouderlijk huis te komen,waar hij mededeelde dat het slecht ging met Gerrit en wij ons op het ergste moesten voorbereiden. Gelijk werd voorgesteld om de ouders in de gelegenheid te stellen de volgende dag af te laten reizen naar Haifa om hun zoon mogelijk voor de laatste keeer te bezoeken,wat ze met beide handen aangrepen. Echter de volgende dag in de vroege ochtend nam de aalmoezenier contact op om mede te delen dat de reis overbodig was omdat Gerrit reeds die nacht gestorven was.

TER HERINNERING

LAATSTE GROET

Sluiten
Bron: S.G.F Nieuwenhuis

Geplaatst door Steef Nieuwenhuis op 21 november 2016

G.A.C. Nieuwenhuis

Geplaatst door steef nieuwenhuis op 16 oktober 2014

1413449683

Gerardus Adrianus Cornelis Nieuwenhuis staat ook op:

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Nationaal Ereveld Loenen


Vak/rij/nummer A817
G.A.C.Nieuwenhuis.JPG

Monument

Naam:
Loenen, Ereveld Loenen

Plaats:
Apeldoorn

Loenen, Ereveld Loenen

Leg bloemen op dit graf

Wilt u graag bloemen laten leggen op dit graf, dan verzorgen wij dit graag voor u.
Bestel bloemen
Bloemen en kransen

Nationaal archief

Bekijk
Menu