Menu

Jantje IJssel de Schepper-Scholten

1914 - 1945

Portret toevoegen?

Klik hier

Slachtoffer van de oorlog

Is 30 jaar geworden

Geboren op 30-12-1914 in Lonneker

Overleden op 06-02-1945 in Deventer


Laatste adres
Emmaplein 11, Deventer

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

In het najaar van 1944 was de spoorbrug van Deventer een belangrijk doelwit van de geallieerden. De sterke Duitse luchtafweer maakte het noodzakelijk de bommen van grote hoogte te laten vallen, waardoor de spoorbrug zelf nooit werd geraakt. De... Lees meer
In het najaar van 1944 was de spoorbrug van Deventer een belangrijk doelwit van de geallieerden. De sterke Duitse luchtafweer maakte het noodzakelijk de bommen van grote hoogte te laten vallen, waardoor de spoorbrug zelf nooit werd geraakt. De verwoestingen in de stad en het daarmee gepaard gaande leed waren daarentegen van ongekende omvang. Tussen februari 1944 en februari 1945 zijn er tijdens vijftien bombardementen 154 doden gevallen, voornamelijk bejaarden uit de volledig verwoeste bejaardenhuizen in de binnenstad.

Vanaf 10 uur die morgen op 6 februari 1945, bestookt de eerste formatie van 30 Mitchell bommenwerpers Deventer vanuit het zuidwesten. De tweede formatie van 12 Mitchell's zal voor het centrum de genadeklap geven. Welle, Polstraat, Bursesteeg, Emmaplein, Bergkwartier en de Brink lopen grote schaden op.

Sluiten

Geplaatst door Coördinator Archief Oorlogsgravenstichting op 20 februari 2015

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief