Mark Joseph Willem Leijsen

1964-2009

CSM-Mark-Leijsen-11_2023-01-17-085728_ynor.jpg

Oorlogsslachtoffer

Is 44 jaar geworden

Geboren op 15-10-1964 in 's-Hertogenbosch 

Overleden op 07-09-2009 in Deh Reshan, Uruzgan, Afghanistan 


Laatste adres
Westervoort



Afbeeldingen

CSM Mark Leijsen 11
0

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Viaduct vernoemd naar gesneuvelde militair

Een nieuw viaduct over de snelweg A28 bij Wezep is vernoemd naar de in 2009 omgekomen militair Mark Leijsen. Het naambordje is woensdag onthuld op de Prinses Margrietkazerne in Wezep, waar Leijsen gelegerd was.De sergeant-majoor, gelegerd bij het... Lees meer

Een nieuw viaduct over de snelweg A28 bij Wezep is vernoemd naar de in 2009 omgekomen militair Mark Leijsen. Het naambordje is woensdag onthuld op de Prinses Margrietkazerne in Wezep, waar Leijsen gelegerd was.

De sergeant-majoor, gelegerd bij het 101 Geniebataljon, kwam tijdens zijn derde missie in Afghanistan om het leven. De terreinwagen waarin Leijsen zat, reed op een bermbom. Dat gebeurde op 7 september 2009 op 9 kilometer afstand van de Nederlandse uitvalsbasis Kamp Holland in de Afghaanse provincie Uruzgan. Vier anderen raakten gewond. Leijsen werd een week daarna met militaire eer op het Nationaal Ereveld Loenen begraven.

Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing van de gemeente Oldebroek benadrukte tijdens de onthulling de nauwe band tussen Oldebroek en Defensie en dat de inwoners de aanwezigheid van de militairen in het dorp regelmatig kunnen zien en horen. "Deze legervoertuigen, oefeningen en schoten attenderen ons keer op keer op het feit dat vrede en vrijheid niet vanzelfsprekend zijn. En dat deze vrijheid soms met wapens moet worden verdedigd, beschermd of verkregen." Volgens haar heeft Leijsen zich met hart en ziel voor die vrijheid ingezet.

Sluiten
Bron: Gemeente Oldebroek

Geplaatst door Coördinator Archief Oorlogsgravenstichting op 17 november 2023

Leijsen Mark viaduct

Kranslegging 2022

Kranslegging 2022 samen met mijn Zwager Johan en zus Natasja

Bron: Weduwe Mark Leijsen

Geplaatst door Lucienne Leijsen op 16 januari 2023

Loenen 2022 Kranslegging
Kranslegging Met JohanKranslegging Lucienne en JohanKranslegging met Minister 2022Loenen Kranslegging 2023
Uruzgan, 7 september 2009. Sergeant-majoor Mark Leijsen van het 101 Genie-bataljon rijdt in een open terreinwagen in de buurt van de vooruitgeschoven post Tabar. Die ligt ongeveer 9 kilometer ten noordwesten van Kamp Holland. Mark is in gezelschap... Lees meer
Uruzgan, 7 september 2009. Sergeant-majoor Mark Leijsen van het 101 Genie-bataljon rijdt in een open terreinwagen in de buurt van de vooruitgeschoven post Tabar. Die ligt ongeveer 9 kilometer ten noordwesten van Kamp Holland. Mark is in gezelschap van een Afghaanse tolk en drie collega-militairen.

Hij maakt deel uit van een team dat het Afghaanse leger coacht tijdens operaties en trainingen. Sergeant-majoor Mark Leijsen was in 2009 bezig aan zijn derde missie in Afghanistan. Ze zijn nu bezig aan een gecoördineerde actie om ook de westzijde van de rivier onder controle te krijgen. Onverwacht explodeert een bermbom. Mark Leijsen komt om het leven, drie collega’s en de tolk raken gewond.

Het stoffelijk overschot van Mark Leijsen werd overgevlogen naar Nederland, samen met dat van korporaal Kevin van de Rijdt, die een dag voor Mark was gesneuveld tijdens een vuurgevecht in de omgeving van Deh Rawod. Met een korte ceremonie op vliegveld Eindhoven werden de lichamen van beide militairen overgedragen aan hun familie. Kevin van de Rijdt is begraven in Tilburg.

Mark Leijsen werd op 14 september 2009 met militaire eer begraven op het ereveld Loenen in vak A grafnummer 843.

Sluiten
Bron: Bron: Nederlandse Oorologsgravenstichting

Geplaatst door Stichting WO2 Sporen JvZ op 03 februari 2014

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Nationaal Ereveld Loenen


Vak/rij/nummer A843
leijsen.m.j.w.2009.jpg

Monument

Naam:
Loenen, Ereveld Loenen

Plaats:
Apeldoorn

Loenen, Ereveld Loenen

Leg bloemen op dit graf

Wilt u graag bloemen laten leggen op dit graf, dan verzorgen wij dit graag voor u.
Bestel bloemen
Bloemen en kransen

Nationaal archief

Bekijk
Menu