Menu

Maria Broerse

1918 - 1945

Portret toevoegen?

Klik hier

Oorlogsslachtoffer

Is 26 jaar geworden

Geboren op 08-09-1918 in Assendelft

Overleden op 30-06-1945 in Halmstad, dep. Halland, ZwedenWebsite onderhoud

Zoals u wellicht heeft gemerkt, is onze website veranderd.

Deze is opnieuw gemaakt op een ander CMS platform en daar komen altijd wat problemen uit naar voren. Daar wordt nu hard aan gewerkt en verwachten deze op korte termijn te hebben opgelost.

Zo zijn nog niet alle bijdrages zijn teruggeplaatst, dit gebeurt in etappes, met name ’s nachts. Mist u nog een bijdrage, dan kunt u dit doorgeven, wij zullen u dan informeren wanneer deze is teruggeplaatst.

Het bestellen van bloemen, gaan we ook nog vereenvoudigen. Mocht het bestellen van een bloemlegging niet lukken, neemt u dan contact met ons op.

Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Maria Broerse

Maria had tijdens de Tweede Wereldoorlog een rol in het verzet in Amsterdam. Zij werd opgepakt en kwam terecht in Kamp Vught en in vrouwenkamp Ravensbrück. Zij is tegen het einde van de oorlog door het Zweedse Rode Kruis naar Zweden geëvacueerd.... Lees meer
Maria had tijdens de Tweede Wereldoorlog een rol in het verzet in Amsterdam. Zij werd opgepakt en kwam terecht in Kamp Vught en in vrouwenkamp Ravensbrück. Zij is tegen het einde van de oorlog door het Zweedse Rode Kruis naar Zweden geëvacueerd. Maria is gestorven in Halmstad Lasarett, aan tuberculose aan de longen, op 26 jarige leeftijd. Zij is in Lund begraven. Zij is op 5 november 1956 herbegraven op de Nederlandse Erebegraafplaats in Oslo. Sluiten

Geplaatst door mariette broersen op 30 november 2018

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Nederlands ereveld te Oslo


Vak/rij/nummer 1 12

Categorieën

Nationaal archief

Bekijk

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief