Johannes Hendrik Franken

1928-1945

Portret toevoegen?

Klik hier

Slachtoffer van de oorlog

Is 16 jaar geworden

Geboren op 24-05-1928 in East-Rutherford (USA) 

Overleden op 03-03-1945 in Den Haag 


Beroep

Laatste adres
Agathastraat 48

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Ter nagedachtenis van Johannes Hendrik (Jan) Franken. Slachtoffer van het 3 maart 1945 bombardement Bezuidenhout Den Haag.

Jan is de zoon van Petrus Antonius Franken en Johanna Geertruida Franken Kuijff. Hij was enigst kind en voordat het gezin naar Nederland kwam woonde ze in de Verenigde Staten van Amerika en Aruba. Uiteindelijke verhuist het gezin naar de... Lees meer

Jan is de zoon van Petrus Antonius Franken en Johanna Geertruida Franken Kuijff. Hij was enigst kind en voordat het gezin naar Nederland kwam woonde ze in de Verenigde Staten van Amerika en Aruba. Uiteindelijke verhuist het gezin naar de Agathastraat 48 (tot 19 mei 1942 was dit de Wilhelminastraat en is op last van de bezetter veranderd in Agathastraat). Tijdens de luchtaanval om 08:30 uur was het gezin op de parterre. Jan ging nog even naar het toilet gelegen op de eerste verdieping. Op het moment dat hij boven kwam werd de woning getroffen door een bom. Het echtpaar bracht zich in veiligheid daar ze niets meer van hun zoon konden ontdekken behalve een stuk pantalon en een grote bloedvlek op de muur. Petrus zijn vader heeft naar aanleiding van een oproep in de pers nog aanwijzingen gegeven waar de overblijfselen van zijn zoon zouden liggen. De beenderresten van Jan zijn in een grijs emaillen pan met label 395 bezorgd bij het bomdetachement aan de Zuidwal 47. De ouders van Jan hebben afstand gedaan van de beenderresten maar wilde wel graag weten waar de ter aarde stelling zou zijn. Jan zijn beenderresten zijn in kist 487 begraven in het verzamelgraf op de Algemene begraafplaats Den Haag, Bezuidenhout monument B/R6/30. Kist 487 bevatte de restanten van minimaal 11, maximaal 14 personen en kreeg de omschrijving mee "onvoldoende of niet geïdentificeerde beenderresten".

HGA, Archief 1165 01 inventaris 152 EN OF 153 LBD 1945 Kaartsysteem bombardement 3 maart, Slachtofferkaart 395 7-3

Dit slachtoffer is opgenomen in het 3 maart 1945 Bezuidenhout bombardement register door Stichting WO2 Sporen komende uit het onderzoek naar Haagse slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog.

Heeft u meer informatie over dit slachtoffer of heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Stichting WO2 Sporen.

https://www.wo2sporen.eu/oorlogsgravenstichting

Info@wo2sporen.eu

Sluiten
Bron: Haags Gemeente Archief

Geplaatst door Stichting WO2 Sporen RK op 27 januari 2020

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Monument

Naam:
Den Haag, 'Monument voor het Bezuidenhoutkwartier'

Plaats:
Den Haag

Den Haag, 'Monument voor het Bezuidenhoutkwartier'

Nationaal archief

Bekijk
Menu