Ronald Nevison Clements

Portret toevoegen?

Klik hier

Geallieerde Gemenebest militair


Militair onderdeel

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

De onfortuinlijke dood van Ronald Clements

Tijdens mijn onderzoek naar een ander air despatcher kwam ik de naam van Ronald tegen in het boek 'Green on' door Arie-Jan van Hees. Een air despatcher brengt de goederen naar en in het vliegtuig (in dit geval een Dakota van 233 squadron) zodra... Lees meer

Tijdens mijn onderzoek naar een ander air despatcher kwam ik de naam van Ronald tegen in het boek 'Green on' door Arie-Jan van Hees.

Een air despatcher brengt de goederen naar en in het vliegtuig (in dit geval een Dakota van 233 squadron) zodra ze de dropzone (Arnhem) naderen beginnen ze met het losmaken van de goederen. Air despatcher merkten al snel dan de parachute die ze op de borst droegen hen in de weg zaten en deden deze af. De despatchers nabij de deur droegen een lijn die monkey tale werd genoemd en die hen moesten beschermen uit het vliegtuig te vallen.
Na een succesvolle dropping keren ze huiswaarts (Blakehill farm airport) hun vliegroute volgt grofweg de route van Operatie Market Garden, boven deze bevrijdde corridor werd gedacht dat het vliegen redelijk veilig zou zijn met de trage Dakota's. Het was tijdens deze tocht naar huis dat de colonne van vliegtuigen werd beschoten door Duitse Focke-Wulf fighters. Wing Commander Coles heeft een rigoureuze beslissing moeten nemen om te voorkomen dat het vliegtuig geraakt werd. Lance corporal Ronald Clemens was 1 van de 4 air dispaches en de enige waarvan een naam bekend was, hij werd op onfortuinlijke wijze uit het vliegtuig geslingerd en viel zijn dood tegemoet.

Sluiten
Bron: Boek Green on Arie-Jan van Hees blz. 241

Geplaatst door Liesbeth Blogt op 13 juni 2023

Ronald clemens ravenstein

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen
Menu