John Ernest Goodwin

John Ernest Goodwin by Ge Ka small

Geallieerde Gemenebest militairBijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Uit het leven van: John Ernest Goodwin (4803844)

John Goodwin, geboren in 1918 woonde samen met zijn ouders en nog twee kinderen in Belmesthorpe een klein plaatsje in de buurt van Stamford.(GB)Hij verliet de school toen hij 14 jaar oud was en ging werken als boerenknecht in zijn woonplaats. John... Lees meer

John Goodwin, geboren in 1918 woonde samen met zijn ouders en nog twee kinderen in Belmesthorpe een klein plaatsje in de buurt van Stamford.(GB)

Hij verliet de school toen hij 14 jaar oud was en ging werken als boerenknecht in zijn woonplaats. John bleef boerenknecht tot het moment dat hij in militaire dienst ging. De juiste datum is niet bekend. In ieder geval was dit in april 1940, want toen deed hij al mee aan de militaire operaties in Noorwegen met zijn onderdeel.
Hij trouwde in 1942. Zij kregen een kind. David,

Op donderdag 5 oktober 1944, het weer was bar en boos, en af en toe een heuse herfststorm trotserend besloten de geallieerden tot een aanval op Goirle. Canadese tanks, ondersteund door infanteristen van het Lincolnshire Regiment, rukten vanuit Poppel op richting Goirle. Aangezien in de bossen van de Gorp en Roovert veel Duitse soldaten verbleven, werd besloten om deze te zuiveren. De eenheid van John werd o.m. hiermee belast.

Op 5, 6 en 7 oktober werd er hevig gevochten in deze bossen. In de militaire dagboeken wordt zelfs gesproken van de slag in het Poppelse Bos. De aanval op Goirle werd afgeslagen en ook in de bossen van Gorp en Roovert woedde een hevige strijd. De geallieerden werden volledig omsingeld door de Duitsers maar toch slaagden zij er in om zich op 7 oktober terug te trekken op Nieuwkerk. Vele doden, gewonden en vermisten waren het gevolg. Eén van de vermisten was John Ernest Goodwin.
Twee kameraden van John zijn: Kenneth Walker en Clifford Drinkall, zijn begraven op de Engelse begraafplaats in Bergen op Zoom.

Sluiten
Bron: https://wikimiddenbrabant.nl/Drinkall,_Clifford

Geplaatst door Gemma van de Klundert- Bertens op 11 september 2023

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Categorieën

Monument

Naam:
Goirle, 'Monument voor de Onbekende Soldaat'

Plaats:
Goirle

Goirle, 'Monument voor de Onbekende Soldaat'

Nationaal archief

Bekijk
Menu