James Horrocks

Horrocks James 1

Geallieerde Gemenebest militairMilitair onderdeel

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Uit het leven van: James Horrocks (Reg.nr : 2209732)

James Horrocks is in 1925 geboren in het gezin van James en Martha Horrocks. Graf James Horrocks (foto: GeKa)James Horrocks was gestationeerd als gunner in Lossiemouth, Morayshire, Schotland. Deze vlucht werd mede bemand door: Flt Sgt Peter Stuart... Lees meer

James Horrocks is in 1925 geboren in het gezin van James en Martha Horrocks.

Graf James Horrocks (foto: GeKa)

James Horrocks was gestationeerd als gunner in Lossiemouth, Morayshire, Schotland. Deze vlucht werd mede bemand door: Flt Sgt Peter Stuart Wade, RAAF --(Captain), Sgt Kenneth Herbert Allaker RAF -- (Navigator), Sgt Stanley Patterson RAF (Bomb Aimer),-- Sgt Roy Edwin Dennis Robinson RAF (Flight Engineer)-- Malcolm Henry Gradon, Sgt. R. J. Head en Sgt James Horrocks RAF (Air Gunner).

De oorlog in Europa was nog steeds in volle gang. En de bemanning van deze Halifax MZ622 moest op pad om aan operatie Aachen mee te doen. zi kregen als opdracht mee: twee spoorwegemplacementen aanvallen, tezamen met nog ca. 442 andere vliegtuigen, waarvan er uiteindelijk ca. 25 verloren zijn gegaan. Om 22:38 uur in de avond van woensdag 24 mei 1944 steeg Halifax MZ622 op van Holme-on-Spalding Moor om Aken, Duitsland, te bombarderen. Na het opstijgen werd er niets meer van dit vliegtuig vernomen en het lukte ze ook niet meer om terug te keren naar de basis. Het toestel stortte op de terugweg neer bij het “Riels Hoefke” bij Goirle (Nrd-Br), ca. 4 km ten zuiden van Tilburg. Zes van de bemanningsleden werden op slag gedood en één persoon overleefde deze crash. Hij werd zwaar gewond gevangen genomen en overgebracht naar een ziekenhuis. Dit was Sergeant R. J. Head (1853252) (RAFVR) (Air Gunner) PoW=Prisoner of War, van hem hebben we niets meer vernomen. James Horrocks is op 19-jarige leeftijd met de 5 andere mede bemanningsleden begraven op het gedeelte van de Common Wealth War Graves op het kerkhof van St. Jan te Goirle. Nederland.

Research: G. Kobes (Doss.nr: MG-30 /14.4.1.03)

Sluiten
Bron: https://wikimiddenbrabant.nl/Horrocks,_James

Geplaatst door Gemma van de Klundert- Bertens op 14 september 2023

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Categorieën

Monument

Naam:
Goirle, 'Monument voor de Onbekende Soldaat'

Plaats:
Goirle

Goirle, 'Monument voor de Onbekende Soldaat'

Nationaal archief

Bekijk
Menu