Albert Charles Jeeves

Jeeves Albert Charles

Geallieerde Gemenebest militair


Militair onderdeel

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Uit het leven van: Albert Charles Jeeves (Reg.nr : 14271683)

Albert Charles Jeeves, iedereen noemde hem Bert, geboren op vrijdag 13 mei 1912 , . Albert is geboren en getogen in Sandy, een klein dorpje 80 km. ten noorden van London. In dit agrarisch dorpje, ongeveer de grootte van Riel, waren de meeste... Lees meer

Albert Charles Jeeves, iedereen noemde hem Bert, geboren op vrijdag 13 mei 1912 , . Albert is geboren en getogen in Sandy, een klein dorpje 80 km. ten noorden van London. In dit agrarisch dorpje, ongeveer de grootte van Riel, waren de meeste inwoners werkzaam in de groentekwekerijen, waar het verbouwen van spruitjes de hoofdmoot voerde. Op 26- jarige leeftijd trouwde hij met Hilda Irene Surkitt. Iets meer dan een jaar nadat ze getrouwd waren, verklaarde Groot-Brittannië de oorlog aan Duitsland. We weten niet of Bert werd opgeroepen of vrijwillig in het leger ging.

Over zijn militaire carrière weten wij slechts dat hij werd ingedeeld bij het 57th. Pioneer Corps. Er is een foto van hem met een aantal mannen die eruit zien alsof ze een militaire training ondergaan. Een andere foto, met daarop generaal Montgomery, bewijst dat hij in Normandië was en via Frankrijk en België naar Nederland is getrokken. Zijn einde werd geregistreerd in het militaire dagboek van zijn onderdeel, dat in maart 1945 nabij Roosendaal samenwerkte met de Royal Engineers. Het dagboek vertelt ons slechts dat Bert op zondag 25 maart 1945 overleed aan de gevolgen van een battle-accident, wat ruim vertaald een bedrijfsongeval heet. Was hij op een mijn gelopen??, verongelukte hij bij het bouwen van een brug?? Of kreeg hij een verkeersongeval?? Het blijft gissen, maar waarschijnlijk werd hij – zwaar gewond – overgebracht naar het militair hospitaal in Goirle, waar hij bezweek aan zijn verwondingen.

Albert Charles Jeeves stierf op zondag 25 maart 1945 (de oorlog was in Goirle voorbij. Hij ligt nu begraven op het ERE-veld van de Commonwealth War Graves op het kerkhof van St. Jan te Goirle (NL).

Research: G. Kobes (Doss.nr: MG-33 /14.4.1.25) Albert Jeeves

Sluiten
Bron: https://wikimiddenbrabant.nl/Jeeves,_Albert_Charles

Geplaatst door Gemma van de Klundert- Bertens op 14 september 2023

2013 Jeeves Charles by Geka

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Categorieën

Monument

Naam:
Goirle, 'Monument voor de Onbekende Soldaat'

Plaats:
Goirle

Goirle, 'Monument voor de Onbekende Soldaat'

Nationaal archief

Bekijk
Menu