Kenneth Leslie Ratcliff

Ratcliff Kenneth Leslie

Geallieerde Gemenebest militairBijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Uit het leven van: Kenneth Leslie Ratcliff (Reg.nr : PLY/X 103381)

Kenneth Ratcliff , geboren in het gezin van Albert Victor en Mabel Aleida Ratcliff. De oorlog was inmiddels zijn 5e jaar ingegaan en het zuiden was al aardig bevrijd. Maar nog niet overal was het veilig. Duitsland bood nog veel tegenstand. Op 5... Lees meer

Kenneth Ratcliff , geboren in het gezin van Albert Victor en Mabel Aleida Ratcliff.

De oorlog was inmiddels zijn 5e jaar ingegaan en het zuiden was al aardig bevrijd. Maar nog niet overal was het veilig. Duitsland bood nog veel tegenstand. Op 5 februari 1945 werd een razzia over de Maas gepland om een Duitse gevangene van achter de Duitse linies te pakken. Slecht weer dwong de missie te stoppen, maar een inklapbare canvasboot die werd gebruikt, bleef achter op de verre oever.

Er kwam een bevel voor Kenneth Ratcliff, Charles Brandon en David Williams, zij moesten deze boot ophalen. Gedrieën werden ze de rivier overgestuurd om dit te doen. Op de terugweg echter kapseisde deze boot en werden de drie mariniers door de sterke stroming en het ijskoude water van de Maas – hier 650 ft. breed – meegesleurd. Zij waren gekleed met hun zware gevechtslaarzen,- gevechtskleding en leren jerkins (=soort bodywarmer en/of leren jas) en moesten worstelen om boven water te blijven. Williams vooral omdat hij niet kon zwemmen.

Alle drie zijn ze verdronken bij deze poging om met de boot de oversteek te maken. Het lichaam van Charles Brandon was vervolgens stroomafwaarts een paar dagen later aangespoeld en kon worden begraven. Het lichaam van Williams kon ook later uit het water worden geborgen en werd daar te ruste gelegd in een ondiep graf aan de rivier. Bij het oversteken van het Oude Maasje raakte Kenneth in moeilijkheden. Hij werd nog overgebracht naar het militair hospitaal in Goirle, maar was bij aankomst reeds overleden.
Kenneth Leslie Ratcliff werd 22 jaar en is begraven op het EREveld van de Commonwealth War Graves op het kerkhof van St. Jan te Goirle. Nederland.

Research: G. Kobes (Doss.nr: MG-45 /14.4.1.19)

Sluiten
Bron: https://wikimiddenbrabant.nl/Ratcliff,_Kenneth_Leslie

Geplaatst door Gemma van de Klundert- Bertens op 14 september 2023

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Categorieën

Monument

Naam:
Goirle, 'Monument voor de Onbekende Soldaat'

Plaats:
Goirle

Goirle, 'Monument voor de Onbekende Soldaat'

Nationaal archief

Bekijk
Menu