Roy Edwin Dennis Robinson

Robinson Roy Edw Dennis

Geallieerde Gemenebest militairMilitair onderdeel

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Uit het leven van: Roy Edwin Dennis Robinson

Roy Edwin Dennis Robinson, In 1925 geboren, zoon van Arthur John en Winifred May Robinson.Vanaf november 1943 was hij gestationeerd als boordwerktuigkundige in Lossiemouth, Morayshire, Schotland, en kwam terecht in een Halifax MZ 622 samen met... Lees meer


Roy Edwin Dennis Robinson, In 1925 geboren, zoon van Arthur John en Winifred May Robinson.

Vanaf november 1943 was hij gestationeerd als boordwerktuigkundige in Lossiemouth, Morayshire, Schotland, en kwam terecht in een Halifax MZ 622 samen met 426719 Flt Sgt Peter Stuart Wade, RAAF (Captain)--, Sgt Kenneth Herbert Allaker RAF (Navigator)--, Sgt Stanley Patterson RAF (Bomb Aimer)--, Sgt James Horrocks RAF (Air Gunner)--, Malcolm Henry Graydon, RAF(Flt.Sgt) en Sgt. R. J. Head (1853252) (RAFVR) (Air Gunner) .

De oorlog in Europa was nog steeds in volle gang. De bemanning met deze Halifax MZ622 moest op pad om aan een operatie te beginnen. Dit was operatie Aachen- en zij moesten twee spoorwegemplacementen aanvallen. Omdat deze aanval op Duitse spoorweginfrastructuur plaatsvond in plaats van Franse of Belgische, was deze bommenwerpermacht groter. Het onvermijdelijke gevolg was dat het bombardement niet zo geconcentreerd was. Er waren veel bommen die op Aken zelf vielen. Vele mensen werden daar gedood , zwaargewond en er zouden ca. 14.800 mensen uit hun huizen zijn gebombardeerd. Met name ten oosten van de stad Aken.

Om 22:38 uur in de avond van donderdag 24 mei 1944 steeg Halifax MZ622 op van Holme-on-Spalding Moor om Aken, Duitsland, te bombarderen. Na het opstijgen werd er niets meer van dit vliegtuig vernomen en het lukte ze ook niet meer om terug te keren naar de basis. Het toestel stortte neer bij het “Riels Hoefke” bij Goirle (Nrd-Br), 4 km ten zuiden van Tilburg. Zes van de bemanningsleden werden op slag gedood en één persoon overleefde deze crash en werd zwaar gewond gevangen genomen en overgebracht naar een ziekenhuis. Dat was Sergeant R. J. Head (1853252) (RAFVR) (Air Gunner) POW = Prisoner of War, van hem is niets meer vernomen.

Research: G. Kobes (Doss.nr: MG-48 /14.4.1.05)

Sluiten
Bron: https://wikimiddenbrabant.nl/Robinson,_Roy_Edwin_Dennis

Geplaatst door Gemma van de Klundert- Bertens op 14 september 2023

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen

Categorieën

Monument

Naam:
Goirle, 'Monument voor de Onbekende Soldaat'

Plaats:
Goirle

Goirle, 'Monument voor de Onbekende Soldaat'

Nationaal archief

Bekijk
Menu